1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşyerinden Hırsızlık Yapan Şüpheliler Yakalandı
Soma Kömür Nedir?

Soma Kömür Nedir?

Soma kömür türleri kullanım ve üretim teknolojisine göre değişir ve endüstride ve evlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

A+A-

Soma kömür türleri kullanım ve üretim teknolojisine göre değişir ve endüstride ve evlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu ürünler kovalı sobalarda ve kalorifer kazanlarında yakılır ve ayrıca sanayi ve tekstilde çok popülerdir. Kasa arkası açıkken ateşle yanan odun ve odun kömürü kullanmak daha verimli hale gelir. Kullanım amacına göre verimli enerji sağlamak için yaydığı ısıyı kullanan sobaya özel bir ürün seçilmelidir.

Kazanlara uygun üretim teknolojisi ile elde edilen kalorifer kömürü, çevre dostu bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bütçenize uygun olmak kaydıyla binadan ısı kaybını azaltan çeşitleri satın alabilir ve yüksek kalori değerlerini tercih edebilirsiniz. Bunun için de Karakaya kömür sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Soma Kömürü Özellikleri

Yüksek kül ve nem içeriğine sahip ürünler düşük kalorifik değere sahiptir. Doğal yakıtlardan daha uzun süre yanan pişirme briketlerine sıkma veya presleme denir. Özellikle çeşitli ağaçların fosillerinden elde edilen çeşitler günlük ihtiyaçlar için kullanılmaktadır. Fosil yakıt olarak çok yoğun linyit çevreyi korur.

Meşe ağacından yapılmış toptan kömür %99 doğal dumansız kömür olarak bilinir. Karbo-piroliz ile üretilen çeşitlerin koku oluşumu yoktur. Madenden yakıt taşımak için üretilen kömür vagonları tercihen tekli veya çokludur. Tekerlekli sistemi sayesinde tüm ürünlerin sobaya kolayca taşınmasına yardımcı olur. Yüksek basınçlı sıkıştırma ile üretilen çeşitler kalori açısından da idealdir. Kömürlü kazanlar tercihlerinize bağlı olarak çeşitli ürünlerle mevcuttur. Kömür fiyatları tona göre şekillenir. Karakaya kömür sitesinden bilgi edinebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.