Yılbaşı Sofrası İçin Hazırlayabileceğiniz 9 Adet Ana Yemek Tarif Önerileri

Yılbaşı sofraları genel olarak devamlı renk renk yemekler muhteşem görünümlü devasa bir hindi ile dolu olur. Renk yemekler dışında özenle süslenmiş bir masa özenle servis edilmiş yemekler de oldukça dikkat çeker.

Sadece yılbaşı sofralarında değil her yemekte ana yemek oldukça önem taşır. Fakat tabii ki yılbaşı sofralarında bu durum ikiye katlanıyor.

Şöyle bir sorun var ki; her insanın damak tadı aynı değildir. Biz de eğer yılbaşında misafir ağırlayacaksanız ve herkese hitap eden yemek arayışında iseniz size tam 9 ana yemek tariflerinin önerisi verdik. Bu ana yemeklerden istediğinizi seçin ve misafirlerinize sunun. Haydi, gelin şimdi tek tek bütün bu ana yemekleri anlatalım.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Tavuklu Pilav

İlk tarifimiz sık sık yapılan bir hayli de kolay olan tavuklu pilav. Eğer bu tavuklu pilav yılbaşı gecesi için sofranızda sönük kalır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tavuklu pilav genel olarak herkesin sevdiği bir yemektir. Bence bu yüzden çok gösterişli bir ana yemek yerine risk almadan tavuklu pilav yapabilirsiniz. Tavuğunuzu tüm olarak hazırladığınız salçalı sarımsaklı, zeytinyağlı ve baharatlı bir sos ile kaplayıp fırına verip piştikten sonra etrafına pilavı koymak oldukça güzel olacaktır.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Fırında Tavuk Çevirme Ve Kestaneli Pilav

Yılbaşı akşamında fırında tavuk çevirme ve muhteşem kestaneli bir pilav oldukça lezzetli olacaktır. Kestanenin pilava kattığı mükemmel lezzet ve tavuğun özel olarak hazırlanıp fırında çevrilmesi ile sofranız adeta şenlik yeri olacaktır. Oldukça güzel gözüken bu iki yemeklerin lezzeti de misafirlerinizin damağında tat bırakacaktır.

Yılbaşı Sofranızda Ana Yemek Olarak Fırında Tavuk

Tavuk ve hindi yılbaşı sofralarının olmazsa olmazıdır. Hindi herkesin damak tadına göre olmayacağı için fırında tüm olarak özel sosla kızarttığınız bir tavuk oldukça hoş olacaktır. Hem lezzetli hem de görünüşü ile misafirlerinizi mest edecektir. Salça, ketçap, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar ile hazırlayacağınız sosu tavuğunuzu sürün. Piştikten sonra ise rahatlık ile misafirlerinize sunun.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Barbekü Soslu Hindi

Hindi ve barbekü sosunun birleşimi ortaya muhteşem bir lezzet çıkartıyor. Yapmanız gereken tek şey hindinizi barbekü sosu ile birleştirip fırına sürmek. Yanına da meze olarak çok çeşitli mezeler yapabilirsiniz.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Fırında Tavuk But Tarifi

Tavuğun kendisi kadar lezzetli olan butlarını tarif önerisi arasına katmasak asla olmazdı. Limon, sarımsak, zeytinyağı ve un ile yapacağınız sosu butların üstüne dökün ve fırına verin. Sonuç harika olacaktır. Hem sizin hem de misafirlerinizin oldukça hoşuna gidecektir Üzerine ise hafif doğranmış maydanozlar da oldukça hoş bir görünüm verecektir.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Kremalı Tavuk But

Yine oldukça lezzetli olan bir tavuk yemeği. Krema, tavuk suyu ve tereyağı ile yaptığınız sosu fırında pişirdiğiniz butların üzerine döküp servis etmeniz çok iyi olur. Bu yemek hem oldukça kolay hem de lezzetli ve güzel görünen bir yemektir. Böylesine bir yemek yılbaşı akşamına oldukça çok yakışır.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Hindi Tarifi

Tabii ki yılbaşının olmazsa olmazı hindidir. Yapması diğer yemeklere göre oldukça zor olsa da bir o kadar da lezzetli. Hindinizi temizleyip içine özel hazırladığınız harcı ekleyip fırına koyduğunuz zaman muhteşem bir yemek oluyor. Bir de piştikten sonra renkli sebzeler ile süslendiğinde hem lezzet hem de görüntü açısından sofranıza damga vuran bir ana yemek olacaktır.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Fırında Hindi But

Tüm bir hindi gibi bir hindinin but kısmı da oldukça lezzetlidir. Soğan, havuç, sarımsak, kereviz, baharatlar ve kırmızı şarabında içinde bulunduğu fırında hindi but oldukça lezzetli bir yemek olacaktır.

Yılbaşı Sofrasında Ana Yemek Olarak Kuzu Tandır

Yılbaşı sofrası demek sadece hindi ve tavuk ile yapılan yemekler demek değildir. Kuzu eti, dana eti ile de birçok yemek yapabilirsiniz. Özellikle kuzu tandır yılbaşı sofranıza bir hayli yakışır. Sarımsak, soğan ve biberiye ile mühürlediğiniz etinizi daha sonra uzun bir şekilde fırında pişirerek oldukça lezzet dolu ve hoş görünen bir yemek yapmış olursunuz. Yanına isterseniz bir pilav ve mezeler ile yılbaşı sofranız oldukça hoş olur.

Yemek Tarifi Haberleri

İtalyan Yemekleri ile Hazırlanmış Bir Sofra Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi! Zeytinyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır?
Hasanpaşa Köftesi Tarifi! Hasanpaşa Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Salamura Tekniği İle Bütün Şeklinde Tavuk Tarifi
Şehzade Kebabı Tarifi, Şehzade Kebabının Tarifi Nasıl Yapılır?