Ferhunde Hanımlar Dizisi

TRT ekranlarında yayınlanan en uzun soluklu dizilerden bir tanesi de Ferhunde Hanımlar adlı diziydi.

Dizinin ana karakteri olan Ferhunde Hanım ve kızlarının etrafında dönen dizi genellikle komedinin ön planda olduğu aile ile izlenebilen diziler kategorisinde değerlendirilebilir. Zaman zaman sorunlarla karşılaşan aile fertlerinin bu sorunların nasıl üstesinden geldikleri işlenirdi. Dizi zaman içinde genişleyen bir kadro ile yayınlanmaya devam etse de bir noktada oyuncu kadrosunun fazlalığı ana konudan sapılmasına ve dizinin eski havasını kaybetmesine sebep oldu. 1993 ile 1999 yılları arasında yayınlanan dizinin oyuncuları usta tiyatroculardan oluşuyordu.

Ferhunde Hanım rolünde Beyhan Saran ve eşi rolünde ise Baykal Saran başrolleri paylaşıyorlardı.

Ayrıca Güven Hokna, Melek Baykal, Şahap Sayılgan ve Tamer Karadağlı da dizide rol almışlardır. Dizi yan rollerde oynayan pek çok oyuncuya televizyon dünyasının kapılarını açmış ve bu oyuncular daha sonra başka dizilerde başrol oynayarak ünlerine ün katmışlardır. Ferhunde Hanımlar dizisinin en büyük özelliği ise Türk kanallarında yayınlanan ilk günlük dizi olmasıdır. Dizi hafta içi her gün haber bülteni öncesinde izleyici ile buluşmuştur.

1993 yılında TRT’de yayın hayatına başladıktan sonra 1995 yılında Star TV’ye geçmiştir. TRT’de yayınlandığı süre boyunca dizinin adı Ferhunde Hanımlar ve Kızları olarak anılmıştır. Star TV’ye geçtikten sonra ise kısaltılarak Ferhunde Hanımlar adını almıştır. 2020 yılının Mart ayından itibaren Korona dalgası sebebiyle dizi sektörüne de ara verilmiş bu sebepten dolayı Ferhunde Hanımlar dizisinin eski bölümleri yeniden TRT ekranlarında yayınlanmaya başlamıştır.

Medya Haberleri

Türkiye’de İlki Düzenlenecek: ’tesbih Ve Doğal Taşlar Fuarı’ Tanıtıldı
Bu Köyde Hala ’kara Saban’ Kullanılıyor
Türk Dünyasından Sanatçılar Kozan’da Buluştu
Eski Bakan Selçuk: “çocuk Her Şekilde Değerlidir”
Antalya Devlet Opera Ve Balesi’nden 2022’ye Sanat Dolu Veda