1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sac Metalleri İşlemede Hangi Makineler Kullanılır?
Sac Metalleri İşlemede Hangi Makineler Kullanılır?

Sac Metalleri İşlemede Hangi Makineler Kullanılır?

Sac metaller biz kullanıcılar olarak fark etmesek de hayatımızın her alanında yer alıyor.

A+A-

 

Sac metaller biz kullanıcılar olarak fark etmesek de hayatımızın her alanında yer alıyor. Örneğin her gün işe gitmek için kullandığımız otomobillerden, uzak seyahatler için tercih ettiğimiz uçaklara kadar, evlerimizde yemek pişirmek için kullandığımız fırınlar da dahil olmak üzere birçok alanda bu metallere yer veriliyor.

Peki bu makineleri veya sistemleri üretebilmek için sac metaller hangi aşamalardan geçer ve sac metalin hazır hâle gelebilmesi için hangi makinelerden yararlanılır? Öncelikli olarak sac plakalar belirli ebat, boyut veya kalınlıklarda imal edilirler.

Dolayısıyla belirli kalınlıklardaki sac metalleri işleyebilmek için onları kesmek veya bükmek gerekebilir. Sac Metallerin sıklıkla kullanılan kalınlık aralıkları 0,5mm ila 50 mm arasında değişir. Bu metalleri kesebilmek için azot veya oksijen gazlarını kullanan lazer üniteleri, bükmek içinse hidrolik büküm makinesi tercih edilir.

Yerli Üretimin Önemi ve Avantajları

Özellikle savunma ve makine sanayisinde dışarıya bağımlılığın azaltılması ülkelerin gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Sac metaller hayatımızın her alanında yer alırken yerli firmalarımıza ve mühendislerimize de önemli görevler düşer.

Bir makine satın almadan önce onun fiyatını araştırırız ve uzun ömürlü olup olmadığının kontrolünü yaparız. Bununla birlikte makinelerin kullanılabilir olması, kullanımının kolay olmasına da dikkat ederiz.

Makineyi yöneten operatörlerin zorluk yaşamaması için bu durum oldukça önemlidir. Ayrıca yerli üretim büküm makinası sayesinde bu makinelerde arıza ile karşılaşıldığı vakit servis hızlı bir şekilde olaya el atacaktır. Bu sayede üretiminiz hızlı ve kesintisiz bir şekilde devam edebilecektir. Her türlü büküm, makas veya lazer makinelerini görüntüleyebilmek için https://www.mvd.com.tr/tr/urunler/press-brake-ibend web sitesini ziyaret etmeyi unutmayınız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.