1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çektiler
Neden Boşanma Davaları ?

Neden Boşanma Davaları ?

Boşanma hukuku Türk Medeni Kanunu ikici bölümde yer alan oldukça geniş bir hukuki alandır.

A+A-

Boşanma hukuku Türk Medeni Kanunu ikici bölümde yer alan oldukça geniş bir hukuki alandır. Genel boşanma nedenleri ve özel boşanma nedenleri ilgili kanunun ikinci bölümünde detaylı olarak yer almıştır. Söz konusu hükümler boşanma davalarının yol haritasını belirlemektedir. Ancak evlilik birliği tıpkı parmak izi gibidir, her evlilik beraberinde kendine özgü yaşanmışlıklar getirdiği için birbirinden çok farklıdır. Buna bağlı olarak boşanma davalarının konuları her geçen gün değişmekte, boşanma sebepleri her geçen gün artmaktadır. Bu hızlı değişim boşanma davalarının takibini özelleştirmekte, boşanma hukukunu yani boşanma davalarını yakınen takip etme zorunluluğunu getirmektedir. 

Boşanma davalarına ilişkin değişim ve gelişimi yakinen takip etmenin zorunluluğu karşında çalışma alanımızı boşanma davaları ve boşanma hukuku üzerinde kurmamızın sebebi müvekkillerimizin boşanmaya bağlı haklarını en iyi şekilde koruyabilmeyi ilke edinmemizdir.

Ankara Aile Mahkemeleri 

Aile Hukuku uyuşmazlıklarından kaynaklanan davalara bakmakla görevli mahkemeler Aile Mahkemesi olarak tanımlanmıştır. Ankara boşanma davası açmak isteyen taraflar veya avukatları yetki bölgelerinde bulunan Aile Mahkemelerine başvuru yaparak boşanma sürecini başlatmak zorundadırlar. Yetki bölgesinin yanlış seçilmesi süreci uzatacağı için avukat yardımı ile başvuru yapılması sürecin uzamamasını sağlayacaktır.

Ankara'da otuza yakın Aile Mahkemesi bulunmaktadır. Bu durumun temel nedenlerinde birside Ankara'da boşanma dava sayısının fazla olmasıdır, tabiki Ankara'nın nüfus sayısının fazla olması aile mahkemesi sayısının fazla olmasına önemli başka bir etkenini oluşturmaktadır. Buna bağlı olarak Ankara'da boşanma davası üzerine çalışan avukatlar yoğun mesailer yapacaklardır. 

Ankara Aile Mahkemeleri, Ankara Batı Adliyesi ve Ankara Merkez Adliyesi (4 nolu ek hizmet) olmak üzere iki ayrı adliyede bulunmaktadır. Ankara merkez ilçelerinin sınırları bu iki adliyenin yetki sınırlarını belirler. Örneğin Ankara Çankaya, Ankara Keçiören, Ankara merkez adliyesinin yetki sınırları içerisinde yer alırken, Ankara Etimesgut, Ankara Sincan ilçeleri ise Ankara Batı Adliyesinin yetki sınırları içerisinde yer almaktadır. 

Ankara'da boşanma davası açamaya karar vermiş kişinin boşanma davası, davayı takip etmekle yükümlü avukatı tarafından Ankara yetki sınırı içerisinde bulunan adliyenin aile mahkemesinde açılacaktır. 

Ankara boşanma avukatı ücretleri Türkiye Barolar Birliğince belirlenmektedir. Çalışacağınız avukat baronun belirlediği sınırlar içerisinde ücret talebini emek ve tecrübesine göre ön görüşmede tarafınıza bildirecektir. Ankara'da ücretsiz boşanma avukatı gibi bir hizmet bulunmamaktadır. Zira ücretsiz Boşanma avukatı Ankara yardımı sadece adli yardım almaya hak kazanmış vatandaşlarımızın yararlanacağı bir hizmettir. Ücretsiz avukat yardımı alabilmek için mal varlığınızın olmaması ve gelirinizin yoksulluk sınırı dahilinde olması gerekir. Bu şartları taşıyan Ankara'da yaşayan vatandaşlarımız Ankara Barosu Adli Yardım Merkezine başvurabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.