1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çöp Atmak İçin İndiği Aracında Feci Sonu Yaşadı
Muhabbet Kuşu Cinsleri

Muhabbet Kuşu Cinsleri

Muhabbet kuşu yaklaşık olarak 5 milyon yıl önce ortaya Avustralya'da çıktığı düşünülmektedir. Avustralya muhabbet kuşları için doğal yaşam alanlarıdır.

A+A-

Muhabbet kuşu yaklaşık olarak 5 milyon yıl önce ortaya Avustralya'da çıktığı düşünülmektedir. Avustralya muhabbet kuşları için doğal yaşam alanlarıdır. Günümüzde beslenen türü ise İngiliz türü evcil olan muhabbet kuşlarıdır. Bu muhabbet kuşları son derece narin yapıya sahiplerdir. Muhabbet kuşlarının ayrıca çok fazla cinsleri vardır. Bu cinsleri ise farklı ayırt etme yöntemleri bulunur. İki cins arasında boyut ve renk davranış açısından çok fazla fark bulunur. Çünkü Avustralya'da yaşayan muhabbet kuşları doğal ortamda olduklarından dolayı çok fazla dayanıklıdır. Evcil olarak beslenen bir cins olan İngiliz tarzı muhabbet kuşu ise son derece narin yapıda ve boyut olarak bir miktar küçüktür.

İngiliz Tarzı ve Avustralya Tarzı Muhabbet Kuşları

Evcil bir hayvan olan muhabbet kuşu İngiliz cinsidir. Muhabbet kuşlarının doğal yaşam alanları ise Avustralya bölgesidir. Avustralya gibi doğal ortamda büyüyen muhabbet kuşları görsel açıdan da diğer evcil muhabbet kuşlarına göre farklılık gösterir. Daha fazla ayrıntılı bilgi almak için bilgepakize internet sitesinde birbirinden farklı içerikler bulunur. Muhabbet kuşlarının boyutları da birbirinden farklıdır. Doğal ortamda yaşayan Avustralyalı muhabbet kuşları normal cinslere göre bir buçuk iki kat büyüklükleri vardır.

Yani örnek vermek gerekirse 8 haftalık bir evcil olan İngiliz muhabbet kuşu yetişkin bir Avustralya muhabbet kuşunun büyüklüğüne sahip olabilir. Evcil olan İngiliz muhabbet kuşlarının tüyleri çok daha fazla kabarık durumdadır. O kadar kabarıktır ki bazen gagalarını ve yüzlerini örtebilecek kadar tüyleri uzun olur. Irkların renkleri de birbirinden farklılık gösterir. Muhabbet kuşları doğal ortamlarında yeşil ve sarı renk dışında bir renk olamaz. Mavi, leylak ya da beyaz gibi karma renkli olan muhabbet kuşları İngiliz cinsi muhabbet kuşlarıdır.

Muhabbet Kuşlarının Cinsiyetleri Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde evlerde sıklıkla beslenen muhabbet kuşları dişi ve erkek olarak farklı özellikler sergiler. Muhabbet kuşu ile ilgilenen kişiler bazı ipuçlarından yola çıkarak cinsiyetlerinin dişi mi erkek mi olduğunu çok kolay bir şekilde anlar. Muhabbet kuşlarının cinsiyetleri ise daha çok küçük aylarda bile bilinmektedir. Örneğin birkaç haftalık olan muhabbet kuşunun gagasının üzerinde bulunan et dokusu ya da çenesine bakarak cinsiyetlerinin dişi ya da erkek olduğu anlaşılır.

Burun delikleri etrafındaki ilk doku ilk başta hem diş hem erkekte standart olarak pembe renktedir. Zaman içerisinde bu pembe renk giderek renk değişimi yaşayacak ve dişilerde bej pembe ya da açık renklerde,  erkek olan muhabbet kuşlarında ise daha çok mavi tonlarında olur. Ancak şu önemli nokta unutulmamalıdır.

Dişi ya da erkek muhabbet kuşlarının çevresinin burun deliklerine çevreleyen et alanı kızışma dönemlerinde yani çiftleşme dönemlerinde renk değişikliğine uğrar. Dişi muhabbet kuşlarında bu doku büyüyerek ilerler. Erkek muhabbet kuşu mavi olan renkleri daha da koyulaşır. Bu farklılıklar muhabbet kuşlarının çiftleşme dönemine girdiğinin ipuçlarını da bize verir. Bilgepakize internet sitesinde daha fazla ipucu bulunur.

Kaynak: https://www.bilgepakize.com/muhabbet-kusu/

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.