1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çanakkale'de Feci Tır Kazası! 5 Kişi Hayatını Kaybetti
Mıknatıs Türleri Ve Özelikleri

Mıknatıs Türleri Ve Özelikleri

Mıknatıslar zıt kutupların çekim kuvvetinden faydalanılarak üretilmiş olan ürünlere verilen isimlerdir.

A+A-

Mıknatıslar zıt kutupların çekim kuvvetinden faydalanılarak üretilmiş olan ürünlere verilen isimlerdir. Mıknatıslar oldukça yüksek sıcaklıklarda eritilen ve daha sonra belirli bir sıcaklıkta dondurulan malzemelerle oluşturulurlar.

Kobalt malzeme mıknatısların güçlü ve kaliteli olmasını sağlayan önemli bir üründür. Mıknatıslarda özellikle dış kısmının pürüzsüz olması çok önemlidir. Bu sayede mıknatıslar yapışıkları yüzeylere herhangi bir zarar vermezler ve en yüksek performansa çekim gücünü sağlarlar. Bu kaliteyi sağlayabilmek için ise 1.sınıf nikel malzeme mıknatıs kaplaması tercih edilir.

 Mıknatısların dış kısmının bu kaplama ile yapılması ise çekim gücünü arttırmanın yanı sıra pürüzsüzlük de sağlar. Kullanılan bu malzeme neodyum mıknatıs gibi ürünlerde soyulma atma gibi Herhangi bir durumun oluşmasına da engeller. Mıknatıs Market sitesi incelemesinde bu ürünleri görebilirsiniz.

Güçlü Mıknatıs Türleri        

Tercih edilecek olan mıknatısın hangi yüzeyde kullanılacağı ile ilgili özellikler güçlü mıknatıs tercihinde önemlidir. Bazı durumlarda çekimi yüksek olan mıknatısların kullanımı önemliyken bazı durumlarda küçük bir çekiş kuvveti yeterli olacaktır. Fakat şunu belirtmek gerekmektedir ki ister güçlü mıknatıs olsun isterseniz farklı özelliklerde mıknatıs olsun kaliteli malzemeden yapılmayan ürünleri tercih ederseniz ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Çünkü o kaplama olarak yapılan ürünlerin hem çekim gücü düşük olup hem de yapıştıkları yüzeylere zarar verecektir. Bu yüzden mıknatıs tercihlerinde Mıknatıs Market olarak hizmet veren siteyi inceleyip kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz. Kaliteli ürünler olan bu mıknatıslar kullanım amacınıza yönelik yüksek performans sağlar.

Haberin Devamı 1 2 3 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.