1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çete Kadınları Zorla Fuhşa Sürüklüyormuş
Liposuction ile İstenmeyen Yağlardan Kurtulun

Liposuction ile İstenmeyen Yağlardan Kurtulun

Günümüzde özellikle bölgesel yağlanmanın sıklıkla olduğu karın, kol, gıdı ve basen gibi bölgelerde liposuction kullanarak vücut şekillendirme yapılmaktadır.

A+A-

 

Spora ve diyete rağmen bazı zamanlar vücutta hedeflenen inceliğe ulaşılamayabilir. Günümüzde özellikle bölgesel yağlanmanın sıklıkla olduğu karın, kol, gıdı ve basen gibi bölgelerde liposuction kullanarak vücut şekillendirme yapılmaktadır. Bu yöntem zayıflama yöntemi değildir. Vücut şekillendirmeye yardımcı olan bir yöntemdir.

Liposuction Nedir?

Liposuction, halk arasında bilinen yağ aldırma adıyla yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı olarak ortaya çıkan bölgesel yağlanmalarına, kesin ve kalıcı bir çözüm olarak çare olmasa da bir çeşit vücut şekillendirme işlemidir. Liposuction, hiçbir durumda diyet ya da zayıflama reçeteleri gibi yapılan bir zayıflama yöntemi değildir.

Bunun yanı sıra vücudun inatçı yağlanma geliştiren kalça, basen, bacak ve diz gibi bölgelerde vücudu şekillendirmek için liposuction uygulanmaktadır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Erkek ve kadın vücut tiplerinin birbirinden farklı olması, yağlanma çeşitlerinin de farklı bölgelerde oluşmasına neden olmaktadır. Kadınlar sıklıkla basen, kalça ve göbek gibi inatçı yağlanma bölgeleri için liposuction tercih ederken, erkeklerde daha çok sırt, karın, meme ve belin yan tarafları gibi bölgelerde bu işlemi tercih etmektedir.

Teknolojinin estetik ve tıp alanında gösterdiği gelişmeler ile liposuction uygulaması da giderek daha fazla alanda yapılmaya başlamıştır. Kadınların tuzluk bölgesi olarak adlandırılan kol altı yağlanmaları, bu uygulamanın başarılı şekilde gerçekleştirildiği alanlardan biridir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction uygulaması, hastanın isteklerine ve ihtiyaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Günümüzde yaygın olarak uygulanan ve etkili sonuçlar sunan yöntemler ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Ultrasonik liposuction,
  2. Vakum yardımlı liposuction,
  3. Güç yardımcılı liposuction,
  4. Radyo frekans destekli liposuction,
  5. Su yardımlı liposuction,
  6. Lazer destekli liposuction.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Ameliyattan iki hafta önce bir tıp doktoru tarafından reçete edilmeyen tüm ilaçları, tedavileri ve vitaminleri almayı bırakmalısınız. İki hafta öncesinde ve iki hafta sonrasında sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanılmaması gerekir. Ameliyattan bir hafta önce ve ameliyat tarihinizden iki gün boyunca alkollü içecek içmemelisiniz.

Ameliyat sonrasında işlemin uygulandığı bölgelerde morlukların görülmesi oldukça normaldir. Bu durum gün geçtikçe azalacaktır.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrasında hızlı bir şekilde iyileşebilmek için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Cerrahınızın ameliyat sonrası için dediği tüm talimatlara uymalısınız. Eğer işe gidiyorsanız liposuction işlemi sonrasında birkaç günlük bir izin alabilirsiniz. Kompres giysiler giymelisiniz. Bol bol sıvı tüketerek diyet yapmalısınız. Doktorunuzun sizi çağırdığı tarihlerde mutlaka kontrollerinize gitmelisiniz.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction, kilo verdirme ameliyatı değildir. Bu nedenle kilo vermek isteyen ve aşırı kilolu olan kişiler için bu ameliyat yapılmamaktadır. Liposuction genellikle kilo verirken zorlu yağlardan kurtulmak isteyen kişilere yapılmaktadır. İşlem sırasında vücutta yer edinmiş yağ hücreleri alınmaktadır.

Liposuction Fiyatları

Kilo vermeye çalışan kişiler için zorlu yağlardan kurtulmak oldukça zordur. Sağlık alanında yağ aldırma işlemi olarak bilinen liposuction fiyatları uygulanan yönteme ve uygulanacak olan bölgeye göre değişim gösterebilmektedir. Fiyat ile ilgili detaylı bir bilgi için işin uzmanı ile görüşmeniz gerekir.

Liposuction işleminin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerin hepsi farklı şekillerde yapılmaktadır. İşlemin yapılacağı yönteme göre liposuction fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Fiyatlar işlemin detaylarına göre değişiklik göstermektedir.

Bunun yanı sıra işlemi yaptırdığınız yere göre de fiyatlarda değişiklikler yaşanmaktadır. Doktordan doktora göre fiyat farklılıkları da olabilmektedir. Net bir liposuction fiyatları için işlemi yaptırmayı düşündüğünüz doktor ile detaylı bir görüşme yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.