1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sgk, Gazi Uzman Çavuşa Haciz Gönderdi
İşyeri Hemşireliği Sertifikası En Kolay Nasıl Alınır?

İşyeri Hemşireliği Sertifikası En Kolay Nasıl Alınır?

İşyeri hemşireliği sertifikası, diğer sağlık personeli olmak isteyenlerin alması gereken bir belgedir. Bu belgenin alınabilmesi için öncelikle işyeri hemşireliği eğitimi alınır, sonrasında ise yapılan sınavdan gerekli olan puan alınması gerekir.

A+A-

 

İşyeri hemşireliği sertifikası, diğer sağlık personeli olmak isteyenlerin alması gereken bir belgedir. Bu belgenin alınabilmesi için öncelikle işyeri hemşireliği eğitimi alınır, sonrasında ise yapılan sınavdan gerekli olan puan alınması gerekir. Ancak tüm sürecin çok daha kolay olması mümkündür.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nedir?

İşyeri hemşireliği sertifikası, işyeri hemşiresi olarak görev yapmak için gerekli olan resmi belge, evraktır. Bu belge, ilgili kişinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim aldığını, işyeri hemşiresi olarak görev yapabileceğini belirtir. Aynı zamanda DSP belgesi olarak da bilinir.

Bu belgeyi alabilmek için adayların öncelikle istenen şartları sağlaması gerekir. Bu şartlar, adayların daha önceden sağlık eğitimi almalarına yöneliktir. Şartları sağlayan adaylar, tüm süreci başarı ile tamamladığında işyeri hemşireliği sertifikası almaya hak kazanır.

Alınan sertifika 5 yıl geçerlidir. Bu süre dolmadan sertifikanın yenilenmesi gerekir. Eğer 5 yılın sonunda yenileme yapılmazsa sertifika askıya alınır ve yenilenene kadar geçersiz sayılır. Yenileme işlemi, vize işleminin yenilenmesi şeklinde yapılır. Yani sadece yenileme ücretinin yatırılması yeterli olur.

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır?

İşyeri hemşireliği sertifikası almak için izlenmesi gereken yol, ilgili mevzuatta açık olarak belirtilmiştir. Bu sürecin ilk adımı, istenen şartların sağlanması ve gerekli evrakların sunulmasıdır. Gerekli şartlar şu şekildedir:

  • Sağlık memurluğu
  • Acil tıp teknisyenliği
  • Hemşirelik
  • Çevre sağlığı teknisyenliği

İlgili eğitime başvuru yapabilmek ve eğitimi alabilmek için adayların bu şartlardan birini sağlaması gerekmektedir. Gerekli şartları sağlamayan adaylar, DSP sınavına giremez ve işyeri hemşiresi olamaz.

Gerekli şartları sağlayan adaylar, ilk olarak diğer sağlık personeli (DSP) eğitimi almalıdır. İşyeri hemşireliği kursu olarak da bilinen bu eğitim, toplamda 90 saattir ve adaylar eğitime uzaktan katılır. Eğitimin 40 saatlik kısmı eğitim videolarının izlenmesi şeklinde iken, diğer 50 saatlik bölüm ise canlı eğitimler şeklindedir.

Canlı eğitimler, Zoom veya benzeri programlar üzerinde yapılır. Kursiyerlerin katılımı ve eğitimde kameralarını açmaları zorunludur. Adaylara 6 saat devamsızlık hakkı verilir ve bu hakkı aşanların eğitimleri iptal edilir.

Eğitim sürecini tamamlayan adayların bu defada yapılacak DSP sınavını başarı ile tamamlaması gerekir. İlgili sınav ÖSYM tarafından, belirlenen merkezlerde yapılır. Sınavda adaylara 50 soru sorulur ve bu sorular için toplam 75 dakika süre verilir.

Adayların başarılı kabul edilmesi için sorulardan en az 30 tanesini doğru yanıtlaması ve en az 60 puan alması gerekir. Sınavı başarı ile geçen adaylar işyeri hemşireliği sertifikası almaya hak kazanır. Sertifika ücretinin bakanlığa ödenmesinin ardından adayların e-devletlerinde sertifikaları tanımlanır. Böylece bu sertifika ile işyeri hemşiresi olarak görev yapılabilir.

En Kolay İşyeri Hemşireliği Sertifikası Alma Yolu

İşyeri hemşireliği, son dönemlerin popüler mesleklerinden biridir. İSG Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında belli şartları sağlayan işyerlerinin işyeri hemşiresi çalıştırması zorunludur. İşte bu durum, iş imkanlarının ciddi anlamda fazla olmasını sağlamıştır.

İlgili sertifikanın alınması için izlenmesi gereken yol bellidir ve standarttır. Adayların şartları sağlaması, eğitimi sorunsuz olarak tamamlaması ve yapılacak DSP sınavından en az 60 puan alması gerekir. Ancak tüm bu sürecin çok daha kolay hale getirilmesi mümkündür. Bunun yolu ise kaliteli ve deneyimli bir kurumdan işyeri hemşireliği eğitimi almaktır.

İşyeri hemşireliği sertifikası almak için burayı ziyaret edebilirsiniz https://www.temaakademi.com.tr/egitim/diger-saglik-personeli-egitimi .

Deneyimli kurumlar, uzun yıllardır bu alanda hizmet verdiklerinden çıkacak soru tiplerinden nasıl hazırlanılması gerektiğine kadar her detaya hakimdir. Bu detaylar hem sınavın daha kolay bir şekilde geçilmesini hem de mesleki beceri ve bilgilerin etkili olarak edinilmesini sağlar.

Tema Akademi, bu alanın öncü kurumlarından biridir. Geçmişten günümüze kadar yüzlerce kursiyerin işyeri hemşiresi olmasını sağlamış ve bu süreçte ciddi bir deneyim kazanmıştır. Kaliteli eğitim kadrosu ve kazandığı bu deneyimle beklentileri en üst seviyede karşılar.

İşyeri hemşireliği sertifikası almanın en kolay yolu, Tema Akademi’den geçmektedir. Kurum, sadece sınava hazırlık ve eğitim sürecinde değil, sınavdan sonraki süreçte ve iş bulma konusunda dahi destek vermektedir. Üstelik uygun fiyat avantajları ve ödeme kolaylıkları sağlamaktadır. DSP belgesi için siz de Tema Akademi’yi tercih edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.