1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Neden Hyalüronik Asit Serumu Kullanmalısınız?
İstediğiniz Ehliyet Sınıfını En Kısa Sürede Alabilirsiniz!

İstediğiniz Ehliyet Sınıfını En Kısa Sürede Alabilirsiniz!

Herhangi bir aracı sürebilmek için ilk olarak o aracın ehliyetine sahip olmak gerekir. Ehliyet almak adına sürücü kursu gerekli olan faktörlerden biridir.

A+A-

Herhangi bir aracı sürebilmek için ilk olarak o aracın ehliyetine sahip olmak gerekir. Ehliyet almak adına sürücü kursu gerekli olan faktörlerden biridir. Kişiler hangi aracı kullanmak istiyorsa buna yönelik olarak bir sürücü kursuna yazılmalıdır.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Kişiler hangi ehliyet kursuna gidip gitmeyeceğini karar veremiyorsa bu durumda hangi araçlara karşı bir sempati beslediğini bulmalıdır. Buna yönelik olarak sürücü kursu personellerinden yardım olmak kolay olacaktır. Motor hariç otobüs ya da tır gibi araçları kullanabilmek için B sınıfı ehliyetinin mutlaka olması gerekir.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Herhangi bir ehliyet alabilmek için ilk olarak sürücü kursuna başvurmak gerekir. Bu anlamda belirli belgeler belirtilmiştir. Ehliyet alabilmek için sürücü kursu hizmet belgeleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Nüfus Cüzdanı
  • Kan Grubu Kartı
  • 2 Biometrik Fotoğraf
  • Adli Sicil Kaydı
  • Öğrenim Durum Belgesi
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi
  • Sağlık Raporu

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

İstanbul’da trafik koşulları ve trafik yoğunluğunu diğer şehirlere yönelik olarak oldukça fazladır. Bu anlamda aslında İstanbul’da özel direksiyon dersi alan bir kişi diğer şehirlerde de oldukça kolay bir şekilde araç sürebilir. Bu her türlü araç için geçerli olacaktır.

Direksiyon dersleri yoğun trafikte güvenli bir şekilde öğrenildiği takdirde aracı kullanmak çok daha kolay bir hale gelecektir. Bu anlamda sürücü kursunda özel direksiyon dersi tercihi yaparken İstanbul’u tercih etmek çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Trafiğe çıkmadan önce ve ehliyeti almadan önce kişilerin belirli saat aralığında eğitim alması oldukça önemlidir. Tamamen kişiden kişiye göre değişiklik gösterse de ortalama olarak 10 saat özel direksiyon dersi aldıktan sonra adaylar tek başlarına trafiğe çıkabilir. Her söyle iklim şartında ve yol şartında araç kullanılabilecek seviyeye gelebilir.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Tır kullanmak diğer araçları kullanmaktan çok daha zordur. Tır için araçlara hakim olmak gerekir. Bu anlamda tır ehliyeti alabilmek için ilk olarak otomobil ehliyeti olan B sınıfı ehliyetini almak gerekir. Ardından kamyon ehliyeti olan C sınıfı ehliyetini almak gerekmektedir. Ancak bu ehliyet ile tır kullanılamaz. Tır ehliyeti alabilmek için mutlaka C sınıfından sonra CE sınıfı ehliyeti almak gerekir.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Tır kullanmak isteyen kişiler bunun için belirli belgeleri toplamalıdır. Toplanan bu belgeler ile tır sürücü kursu araştırılı ve tır ehliyeti alınmalıdır. Buna yönelik olarak toplanan belgelerle beraber kursa kayıt yapılabilir. Tır sürücü belgesi için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • T.C. kimlik fotokopisi,
  • 10 biometrik fotoğraf,
  • Sağlık raporu
  • 2.grup araçların belgesini belirten fotokopi,
  • Sabıka kaybı belgesi,
  • Öğrenci belgesi ya da ilkokul mezunu diploması

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Tır ehliyetini alabilmek için belirli şartlar geçerlidir. Normal ehliyet için 18 yaş gerekirken tır ehliyeti için 22 yaşından gün almış olmak önemlidir. Daha küçük yaşlarda tır ehliyetine başvurulamaz. Bunun en büyük sebeplerinden biri de tır büyük bir araç olduğu için kişilerin belirli bir olgunluğa ulaşmış olması gerekmektedir.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Diğer ehliyet sınıflarında çok fazla şart aranmasa da tır ehliyeti için belirli şartlar mutlaka aranmaktadır. B sınıfı ehliyeti ve C sınıfı ehliyetine sahip olmak tır ehliyeti alabilmek adına en önemli şartlardan biridir. Aynı zamanda 21 yaşını doldurmuş olmak ve tırı sürecek bir sağlık probleminin olmaması da önemlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.