1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Servis Minibüsüyle İle 5 Aracın Karıştığı Kazada Yaralı Sayısı 17’ye Çıktı
İlk Yardım Nedir?

İlk Yardım Nedir?

Tüm bu gibi kriterler doğrultusunda ilk yardımcı olmak mümkündür. Siz de ilk yardımcı olmak isterseniz bunun için Kare Akademi’den danışmanlık alabilirsiniz.

A+A-

 

İlk yardım nedir? Olası bir kaza anında ya da yaşamı tehlikeye sokan bir durum söz konusu olduğunda, sağlık görevlileri yârdim edinceye kadar, hayatın kurtulmasını sağlamak veya durumun kötüye gitmesine engel olmak için olay yerinde, herhangi bir tıbbı araç gerece bakılmaksızın, yer alan araç ve gereçler ile gerçekleştirilen bir ilaçsız uygulama yöntemidir.

İlk Yardımcı Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre ilk yardımcı olabilmek için şu kriterleri bulundurmak gerekir;

  • Kişinin en az ilkokul mezunu olması
  • Temel ilk yârdim eğitimini tamamlamış olması
  • İlk yardımcı belgesi ve kimlik kartı almaya hak kazanmış olması gerekir.

Tüm bu gibi kriterler doğrultusunda ilk yardımcı olmak mümkündür. Siz de ilk yardımcı olmak isterseniz bunun için Kare Akademi’den danışmanlık alabilirsiniz.

İlk Yardım Belgesi Nereden Alınır?

İlk yardım belgesi https://kareakademi.com.tr/egitim/ilk-yardim-kursu/  Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurum ya da kuruluşlardan güvenli şekilde alınabilir. Bu eğitim kapsamında hem teorik hem de pratik uygulamalar yer alır. Eğitimin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı yetkileri gereği hem teorik olarak hem de pratik olarak bir sınav gerçekleştirilir. Bu sınavdan geçerli not alındığı taktirde kişilerin ilk yardım belgesi alabilmesi mümkündür. İlk yardım belgesi alan her birey ilk yardımcı olabilir. İlk yardım uygulamasında bulunabilmek için belge almak şarttır. Aksi halde konuyla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olunmadığı zaman bir yaralı ya da hastaya müdahale edilirse hayati risk teşkil edilebilir. Bu nedenle ilk yârdim konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak önemlidir.

İlk Yardımcı’nın Müdahalede Bulunması Gerekenler Nelerdir?

  • Hasta veya yaralı bireyin durumunu değerlendirmek
  • Hasta ya da yaralının o an korku ve endişelerini giderme konusunda yardımcı olmak
  • Hasta veya yaralıya müdahale konusunda yârdim edecek kişileri hemen organize etmek
  • Hasta veya yaralının durumunun ağırlaşmasına engel olmak için gerekli her müdahaleyi yapmak
  • Kırık, çıkık, burkulma ve kanama gibi durumlar söz konusu olduğunda yerinde müdahale gerçekleştirmek
  • Hasta veya yaralı bireyin yarasını girmesine izin vermemek
  • Hasta veya yaralı kişiye hareket ettirmeden o an müdahalede bulunmak
  • Hasta ya da yaralının en kolay yöntemler ile en yakın sağlık birimine ulaşmasını sağlamak

İlk Yardım Çantası Nedir?

İlk yardım çantası, ilk yardım gereken olası bir anda ihtiyaç duyulabilecek her malzemeyi içerisinde barındıran bir yardım çantasıdır. İlk yardım çantasına birçok yerde ihtiyaç duyulabilir. Özellikle ev, okul, araç, iş yeri ve bunun gibi pek çok alanda bulundurulması gerekir. Herhangi bir kaza durumunda böyle bir çanta içerisinde bulunan malzemeler ile ilk müdahaleyi yapmak oldukça mümkündür. Özellikle kaza ve deprem gibi afetler aniden gerçekleşen olaylardır. Böyle bir olay anında ilk yardim çantası çok yardımcı olur.

İlk Yardım Çantası İçerisinde Neler Olmalıdır?

İlk yardım çantası içerisinde bulundurulması gereken pek çok malzeme vardır. Bu malzemeleri ise şu şekilde sıralamak mümkündür. Başlıca ihtiyaç duyulan ve gerekli olan malzemeler şu şekildedir;

Sargı bezi, pamuk, makas, gazlı bez, baticon, yara bandı, eldiven, ateş ölçer, cımbız, dezenfektan, krem veya merhem, solunum maskesi, elastik bandaj ve bunun gibi ihtiyaç duyulabilecek birçok malzemeyi bulun durabilirsiniz.

Olası bir kaza ya da deprem gibi anlarda ilk yardım eğitimi almış kişinin yaralılara ilk müdahalede bulunması daha çok fayda sağlar. Aksi halde eğitim almamış ve bu konuda bilgisi bulunmayan kişilerin müdahalede bulunması hayatı tehlikeyi artırabilir. Bu gibi durumlardan dolayı ilk yardım eğitimi için Kare Akademi’den danışmanlık alabilirsiniz.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.