1. HABERLER

  2. E-Devlet ile Yükseköğretim Öğrenci Belgesi-Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama   
E-Devlet ile Yükseköğretim Öğrenci Belgesi-Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama   

E-Devlet ile Yükseköğretim Öğrenci Belgesi-Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama   

"e-devlet" üzerinden yapılacak diğer işlem ise, "öğrenci belgesi sorgulama", "e-devlet mezun belgesi sorgulama" işlemidir. "e-devlet giriş" yaptıktan sonra aşağı detayda aktardıklarımızı uygulayın, en iyi şekilde sorgulama yapacaksınız.

A+A-

E – devlet üzerinden yapılabilecek işlemlerden biri de öğrencilerin akademik durumunu gösteren öğrenci belgesi ya da mezun belgesi sorgulama işlemidir.

Öğrenci Belgesi – Mezun Belgesi Nedir?

Genellikle iş ya da staj başvurularında bu belgeler istense de günümüzde dijital ortamda gerçekleştirilen ve öğrenciler için belirli avantajları bulunan işlemler için öğrenci belgesi ya da mezun belgesi talep edilmesi sıkça görülmektedir.

Bu belgelerin temin edilmesi için eskiden olduğu gibi okul ile irtibata geçmek zorunlu değildir. Talep edenler ıslak imzalı formları için okuldan belge talebinde bulunabilirler ancak E – devlet üzerinden alınan öğrenci ve mezun belgeleri de kamu kurumları da dahil olmak üzere pek çok yerde sorunsuzca kabul edilmektedir. Bu nedenle dijital imkanlarda yararlanarak bu belgeleri sorgulamak ve yazdırmak son derece pratiktir.

Öğrenci – Mezun Belgesi Nasıl Sorgulanır?

Bu belgelerin sorgulanması için yapılması gerekenler son derece basit. İlk olarak sisteme şahsi bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekiyor. E-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra arama butonuna öğrenci belgesi sorgulama ya da mezun belgesi sorgulama cümlelerini girebilirsiniz. Bu noktadan sonra karşınıza çıkan seçenekte ilk aşamada kimlik bilgilerinizi görüntüleyeceksiniz.

Karşınıza çıkan kimlik bilgileri size ait ve doğruysa sağ üst bölümde bulunan belge oluştur seçeneğine basabilirsiniz. Belge oluşturulması birkaç dakika sürebilir. Belge oluşturulduktan sonra yine belge üzerinde bulunan eğitim bilgilerini kontrol etmeyi unutmayın.

E-devlet Üzerinden Alınan Belge Nasıl Kullanılır?

E-devlet üzerinden alınan öğrenci ya da mezun belgesinin kullanılması için 2 farklı seçenek mevcut. Talep eden kurumun tercihine göre dijital ortamda göndermek üzere belgenin PDF formatını alabilirsiniz.

Belgeyi bir kağıda basılı şekilde isteyen kurumlar için yine aynı PDF dosyasını kullanarak baskı alabilmeniz mümkün. Burada belgenin çıktısını aldığınızda sistem tarafından otomatik olarak işlemem kare kod belgenin sağ alt köşesinde bulunacaktır. Bu kare kod belgenin doğruluğunu onaylamak için kanıt niteliğindedir. Bu şekilde alınan çıktılar hem kamu hem de özel kuruluşlara talep durumunda rahatlıkla teslim edilebilir. Belgenin ıslak imzalı istenmesi durumunda okulunuza başvurmanız gerekmektedir.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.