1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Minecraft Server Kiralama
Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Sosyal Yardım

Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Sosyal Yardım

Sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik olarak yapılan bir yardım türüdür.

A+A-

Sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik olarak yapılan bir yardım türüdür. Maddi durumu yeterli olmayan aileler için planlanan sosyal yardım için vatandaşlar nereye başvuru yapacakları konusunda araştırmalar yapıyorlar.

 Belediye yardımları maddi bakımından geçim zorluğu yaşayan vatandaşlar için sunulan bir maddi destektir. Gerekli şartları sağlayan vatandaşlar aile destek programına başvurularını e-devlet üzerinden yapabilir. E-devlet üzerinde yer alan aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı hizmetleri aracılığı ile Yardım Başvuru işlemleri yapılabilir. Yapılan bu yardımlar hanelerin gelir durumuna göre değişiyor. 

Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Sosyal yardım başvurusu e-devlet platformu üzerinden yapılıyor. Online olarak yapılan sosyal yardım başvurusu için hak sahibi olan kişiler kendi e-devlet hesaplarını kullanmalıdır. Sosyal Yardım Başvuru yapmak istiyorsanız e-devlet üzerinde yer alan aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı sayfasındaki yardım formunu doldurmanız gerekiyor. Öte yandan e-devlet hesabı bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar ikametgâh adreslerinin kayıtlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek devlet tarafından sunulan sosyal yardım hizmetinden faydalanabilirler.

 Vatandaşlar sosyal yardım başvuru belgesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından planlanan aile destek programından pratik bir şekilde başvuru yapabilir. Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre hane halkının gelir durumuna göre aile sosyal yardım paketlerinin belirleneceği duyurulmuştur. 

Sosyal Yardım Başvuru Şartları Nelerdir? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım başvuru şartları vatandaşlara bildirilmiştir. Buna göre sosyal yardım başvurusunda bulunan kişilere aile gelir düzeyine göre belli oranlarda yardım yapılıyor. Sosyal yardım başvurusu yapmak isteyen kişilerin ailede kişi başına düşen net gelirin üçte birinden az olması gereklidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından sunulan sosyal yardımlardan faydalanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı vardır.

Bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da yerleşim adresinin yurt dışında görünüyor olması halinde vatandaşlar yapılan sosyal yardımdan faydalanamazlar. Belediye yardımlarından faydalanmak isteyen kişilerin 18 yaşına doldurmuş olması şartı da vardır. Başvuru yapacak olan kişilerin hanesinde kamu çalışanı noter muhtar ya da memur olarak çalışan bir kişi bulunmaması şartı vardır. 

Sosyal Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır? 

Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından dergileri vatandaşları yönelik planlanan sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen kişiler başvurularını e-devlet üzerinden yaptıktan sonra başvuru sonuçlarını da yine e-devlet üzerinden takip edebilirler. Bununla birlikte hali hazırda devlet tarafından yapılan sosyal yardımlardan faydalanan kişiler kontrol için yine e-devlet platformundan faydalanabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu yardımlar 12 aylık süre ile sınırlandırılmıştır. Bakanlık tarafından sunulan bu paketlerden faydalanmak isteyen kişilerin belirlenen şartları taşınması gereklidir. Bu yardımlar hane halkının gelirine göre aylık olarak ödeme şeklinde yapılıyor.  Yardım Başvurusu sitesi üzerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

​​​​​

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.