1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Son Mesajı, ‘arama, Sorma’ Olan 23 Yaşındaki Oğlunun Cansız Bedenini Buldu
Çocuk Üroloji Nedir?

Çocuk Üroloji Nedir?

Ürolojik hastalıklar yetişkinleri nasıl etkiliyorsa, çocukları ve bebekleri de etkiliyor. Bazı bebekler ürolojik rahatsızlıkla doğabiliyor veya hayatının ilk yıllarında ürolojik hastalıklarla karşılaşabiliyor.

A+A-

 

Ürolojik hastalıklar yetişkinleri nasıl etkiliyorsa, çocukları ve bebekleri de etkiliyor. Bazı bebekler ürolojik rahatsızlıkla doğabiliyor veya hayatının ilk yıllarında ürolojik hastalıklarla karşılaşabiliyor. Hiçbir şikâyeti olmasa bile, çocuğu her yıl düzenli olarak üroloji doktoruna götürmek gerekiyor. Nitekim erkek çocukların sağlıklı bir şekilde sünnet ettirilebilmesi için yine üroloji doktorlarına ihtiyaç var.

çocuk cerrahisi alanındaki en yaygın işlemlerden biri olan sünnet, ancak profesyonel eller tarafından yapılmalı. Yoksa çocuğun hem cinsel hem de psikolojik sorunlarla karşılaşma riski yüksek.

Çocuk Üroloji Bölümü Neye Bakar?

0-18 yaş arası bireylerin ürolojik hastalıklarıyla çocuk ürolojisi ilgilenir. Bursa çocuk üroloji doktorları arasında ön plana çıkan Ünal Adıgüzel, çocuk ürolojisinin ilgi alanına giren sorunları şöyle açıklıyor:

‘Kız çocuklarda genital bölge; erkek çocuklarda ise testis ve penis ile ilgili sorunlar üroloji branşının uzmanlık alanını oluşturur. Ayrıca bütün çocuklardaki idrar ve böbrek rahatsızlıklarıyla da yine üroloji birimi ilgilenir.’

Çocuk Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Bunlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkündür:

  • Üst idrar yolları ve böbreklerle ilgili hastalıklar (Doğuştan tek böbreğin olmaması, hidronefroz, atnalı böbrek, polikistik böbrek, böbrek taşı hastalığı, pelviüreterik bileşke tıkanıklığı vb.)
  • Penis Anomalileri: Hipospadias, epispadias, gömük penis, sünnet derisinin dar olması (fimozis)
  • Alt İdrar Yolları Hastalıkları: Mesane divertikülü ve ekstrofisi, böbrek reflüsü (Vezikoüreteral reflü), üretra darlıkları, üreterovezikal bileşke darlığı.

Çocuklardaki tüm ürolojik problemlerin nedenleri, tanısı ve tedavisi ile ilgili detaylı bilgi almak için Ünal Adıgüzel’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ünlü sünnet doktoru Bursa Nilüfer’deki muayenehanesinde hasta kabul etmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.