1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Isparta’da Narkotik Suçlarla Mücadelede Bir Haftada 550 Şahıs Sorgulandı
Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri Nelerdir?

Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri Nelerdir?

Chandler ceviz fidanı; yani (Çetnır) dünyada ve son yıllarda ülkemizde aşılı ceviz fidanı ile kapama bahçe kurmak isteyen kişilerin sık olarak tercih ettikleri fidan çeşidi türüdür.

A+A-

Chandler ceviz fidanı; yani (Çetnır) dünyada ve son yıllarda ülkemizde aşılı ceviz fidanı ile kapama bahçe kurmak isteyen kişilerin sık olarak tercih ettikleri fidan çeşidi türüdür. Yarı bodur olarak geliştiğinden ötürü piyasada bodur ceviz fidanı olarak bilinir ve okunuşu da çetnırdır. Çetler, center, cetner gibi okunup yazılabilmektedir. Bu arada kaliteli ve orijinal chandler ceviz fidanı fiyat aralığını öğrenmek istiyorsanız Agrolidya sitesine göz atabilirsiniz.

 Chandler Ceviz Fidanının Ağaç Özellikleri Nelerdir?

En verimli ceviz çeşidi olan Chandler ceviz fidanı erkenden verime yatmış olması, yerli çeşitlerden 10-15 gün daha geç yapraklanması ve çiçeklenmesinden ötürü ilkbahar geç donlarından etkilenme riski oldukça düşük bir ihtimaldir.%90 yan dallarda meyve tutma özelliği bulunan Chandler ceviz fidanı çeşidi, uç dallarında meyve olan yerli çeşitlere oranla daha kısa boyludur.

Meyve kalitesi olarak kabukları oldukça ince, iç doluluk oranı fazlasıyla yüksek, iç renginin beyaz olmasından dolayı ve son olarak ticari değerinin yüksek olması sebebiyle çok tercih edilmektedir.

Ülkemizin ekolojik şartlarına göre deniz seviyesinden 1000 – 1200 rakımına kadar çok rahat şekilde dikilebilen chandler ceviz fidanı 8*8 m ve 7*7 m mesafesinde dikilebildiğinin yanı sıra yan dallarda meyveye yatan bir çeşit olduğundan ötürü ü sık dikim sistemi yani 8*4 m, 7*4 m, 7*3,5 m dikim aralığıyla da bahçe kurulabilmektedir. 

 Orijinal Chandler Ceviz Fidanı Siparişi

Orijinal Chandler ceviz fidanı siparişi oluşturmak ve detaylı bilgi almak için Agrolidya sitesinden kaliteli hizmet alabilirsiniz.Formun Üstü

Kaynak: https://agrolidya.com/chandler-ceviz-fidani

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.