1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çağımızda En Sık Görülen Psikolojik Rahatsızlıklar Nelerdir?
Çağımızda En Sık Görülen Psikolojik Rahatsızlıklar Nelerdir?

Çağımızda En Sık Görülen Psikolojik Rahatsızlıklar Nelerdir?

Fiziksel olabildiği gibi psikolojik olarak görülen hastalıklarda hayatımızı olumsuz anlamda etkileyebiliyor. Başarılı, verimli ve sağlıklı bir hayat sürebilmek içinse her iki sağlığımızı da korumamız gerekiyor.

A+A-

Fiziksel olabildiği gibi psikolojik olarak görülen hastalıklarda hayatımızı olumsuz anlamda etkileyebiliyor. Başarılı, verimli ve sağlıklı bir hayat sürebilmek içinse her iki sağlığımızı da korumamız gerekiyor. Fiziksel sağlığımız olduğu kadar psikolojik sağlığımızın da korunması için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü hayat uzun ve yorucu bir müessesedir. Bu yolda pes etmeyenler, kendine güvenen ve ayakları sabit olan kişiler başarıya ulaşabileceklerdir. Peki hayatımızın birçok alanında karşılaştığımız en sık psikolojik rahatsızlıklar nelerdir?  Psikolojik hastalıklara karşı ne gibi önlemler alınabilir veya çözüm önerileri nelerdir gibi konulara değineceğiz.

  • Obsesif Kompulsif Bozukluk
  • Depresyon
  • Bipolar Bozukluk
  • Anksiyete Bozukluk
  • Travma ve Panik Ataklar

Psikolojimizin Bozuk Olduğunu Nereden Anlayabiliriz?

Hayatımızın akışı içerisinde birçok problemlerle karşılaşabilir, bazen umudumuzu yitirebilir veya korkuya kapılabiliriz. Fakat yaşadığımız psikolojik sorunların arkasında çok daha büyük nedenler yatıyor olabilir. Gündelik işleri yapabilmekte zorlanmalar, yemek-içme konusunda problemlerin olması, kendisini sürekli yorgun ve enerjisiz hissetmek, çaresizlik ve korkuya kapılma gibi faktörler depresyonda olduğunuzun bir göstergesi olabilir. Sizlerde bu gibi belirtilerden bir veya daha fazlasını taşıdığınızı düşünüyorsanız Kayseri Psikolog denilince akla gelen ilk isim Defnar Psikoloji sizler için doğru adres olacaktır.

Psikolojik Travmalara Neden Olan Olaylar Nelerdir?

Korku, endişe, çaresizlik gibi olumsuz düşüncelere hepimizin kapıldığı olmuştur. Yaşantımızda çıkışların olabileceği gibi inişlerle de karşılaşabiliriz. Ekonomik anlamda yetersiz olabilir, istediğimiz kariyere ulaşamayabilir, ailemizde veya sosyal çevremizle ilgili problemler yatıyor da olabilir. Tüm bu sorunların başında iletişimsizlik gelir aslında. Çevremizle, ailemizle veya sevdiklerimizle gerekli iletişimi kuramadığımız zaman kendimizi yalnız hissetmeye başlarız. Yine hayatımız içerisinde yaşadığımız bazı travmatik olayların da depresyona veya diğer psikolojik rahatsızlıklara neden olabildiğini biliyoruz. Sevdiğimiz birisini kaybetmemiz, finansal özgürlüğümüzün olmayışı, yaşadığımız korkular da yine psikolojik rahatsızlıklara neden olabilecek faktörler arasında sayılabilir.

Psikolojik Hastalıkların Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Depresyon çağımızda en çok karşılaşılan psikolojik rahatsızlıklardan birisidir. Bu hastalık bazı insanlarda hafif bir şekilde hissedilebilirken bazı kişilerde ağır travmalara yol açabilir. Öncelikli olarak yaşadığımız sıkıntıların, iletişim problemlerimizin ve korkularımızın doğal olabileceği bilinmelidir. Birçok kişi bu nedenlerle günümüzde psikologlara başvurabiliyor veya ruh sağlığında tedavi görebiliyor. Psikolojik tedaviler olayı kabullenmek ve normal görmekle başlar. Profesyonel bir uzmandan yardım almayı kabul etmek atılabilecek en önemli adımlardan birisidir.

Kayseri Uzman Psikolog

Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi psikoloji alanında da uzman kişilere danışılmalıdır. Bu alanda eğitim görmüş, sosyal çevrede kendisini yetiştirmiş kişilerin psikolojik rahatsızlıklarda bizlere yardımı dokunabilir. Psikolog Kayseri denildiğinde ise akla gelen isimlerden birisi Defnar Psikoloji Kliniği oluyor. Bu adreste bulunan uzman psikologlar sizleri samimi bir şekilde dinleyerek hastalığınıza çözüm olabilmeyi planlıyor. Hayatta daha verimli, üretken, planlı veya programlı olabilmek içinse ruh sağlığımızı korumamız şart gözüküyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.