1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Balıkesir Ortodonti İle Güven Veren Hizmet
Balıkesir Ortodonti İle Güven Veren Hizmet

Balıkesir Ortodonti İle Güven Veren Hizmet

Balıkesir ortodonti tıpkı pedodonti endodonti gibi diş hekimliğinin alt dallarından bir tanesidir.

A+A-

Balıkesir ortodonti tıpkı pedodonti endodonti gibi diş hekimliğinin alt dallarından bir tanesidir. Özellikle uzmanlaştığı alan ise özel olarak dişlerin diziliminde gözlemlenmiş olan yapısal pozisyon bozuklukları ve buna ilave olarak görülebilen çene yapısındaki deformasyonlarıdır. Ortodonti konum bozukluğuna sahip dişleri ve çenenin tespit edilmesi erken zamanda önlenmesi ya da durdurulması gelecekte ise iyileştirilmesini kapsar. Toplumda çoğunlukla diş teli tedavisi olarak da bilinir. Tedavideki asıl amaç yüzün genel olarak görünümünü de etkileyebilen dişler başta olmak üzere alt ve orta yüz bölgesine yapılmış olan her türlü müdahaledir.

Balıkesir Ortodonti Tedavisi Hangi Durumlarda Gereklidir?

Balıkesir ortodonti  en sık rastlanan sorunlar dişlerin konum bozukluğuna sahip olması sonucu bazen çenenin ve dolaylı olarak bütün yüzün duruşunda hoş olmayan değişiklikler yaşanmasıdır. Ortodontik tedavi sadece ortodonti alanının uzmanlık yapmış diş hekimlerinin muayene ve planlaması sonrası gerçekleştirir. Dişlerin yanlış dizilimi sonucunda dişlerde ve birbirleri ile ilişkilerinde bir kaç  temel bozukluk oluşur.

Balıkesir Ortodonti Tedavi Çeşitleri

Söz konusu diş teli olduğu zaman hastaların aklına ilk gelen konulardan biri de diş teli fiyatları olsa da aslında ilk aşamada dikkat edilmesi gerekli olan konu mevcut sorunun ve kullanılacak tedavi yöntemi olması gerekir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan 4 farklı tedavi yöntemi yer alır. İşlem esnasında kullanılacak olan teller hastanın sahibi olduğu yapısal bozukluğa ya da bazı noktalarda hastaların beklentisine göre farklılık gösterebilir.

Ülkemizde Balıkesir ortodonti alanıyla özdeşleşmiş olan en temel araç diş delidir. Dişleri hareket ettirmek ile beraber çenenin gelişimini düzeltmek ya da kasların gelişimini kontrol altına almak da tedavinin etkileri arasında yer alıyor. Diş telleri bir ya da birden fazla dişe istenilen yönde kuvvet uygulayan braketler diş üzerine yapıştırılan kısımlar ve o bıraketler arasına takılan tellerden meydana gelen oldukça basit bir mekanizmadır. Kaliteli hizmet almak için Dent266 sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Metal Diş Teli ve Şeffaf Diş Teli

Balıkesir ortodonti en eski en dayanıklı ve en çok kullanılan diş teli çeşitleri ile tedavi yöntemi uygular. Hem çene hem de dişlerin yapısı göz önüne alınarak diş hekimi tarafından dişin iç ya da dış yüzeyine yerleştirilmesi mümkündür. Her ne kadar estetik olarak hoş bir görüntü sunmasa da her soruna uygun olan tedavi yöntemidir. Ayrıca diş teli fiyatları baz alındığında en ekonomik olan diş tedavi yöntemi ortodonti yöntemi olarak bilinir. Bozukluğun boyutuna göre 6 ile 2 sene arasında bir sürede iyileşme gerçekleşir.

Şeffaf diş teli ile metal diş teli arasında tedavi sonucu açısından aşırı bir fark yer almaz. Şeffaf diş teli porselen bazlı bir materyalden üretimi yapıldığı için çok daha estetik ve diş yapısı gibi doğal görünüm sağlar. Dent266 sitesi sizlere kaliteli hizmet sunar.

Kaynak: https://www.dent266.com/balikesir/ortodonti

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.