1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Balcıoğlu’ndan Kahramanmaraş’a Uçak Müjdesi
Akü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Akü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Motorlu araçların vazgeçilmezlerinden olan akü, harici olarak başka alanlarda da kullanılır.

A+A-

Motorlu araçların vazgeçilmezlerinden olan akü, harici olarak başka alanlarda da kullanılır. Akü, özel amaçlı üretilmiş plastik kutular içerisinde, kurşun levhalar barındırın, artı ve eksi kutuları bulunan, elektrik enerjisini depolayarak, belirli bir düzende ihtiyaç duyulduğunda kullanılmasını sağlayan sistem aracıdır.

Akü Nasıl Kullanılır?

Akü motorlu araçların yakınında konumlanmıştır. Artı ve eksi kutupları ile motor sistemine entegreli çalışır. Akü hareketli bir parça değildir. Sistemin ilk çalışmasına katkı sağlar. Aynı zamanda sistemin hareket enerjisinden faydalanarak, elektrikte enerjisine süreklilik kazandırır. Bu işlemleri yaparken, motor dahilinde bulunan dinamolar sisteme katkı sağlar. Akünün sağlıklı kullanılabilmesi için, öncelikle sisteme uygun akü seçimi ve zamanında bakımlarının yapılması önemlidir. Bu gereksinimleri, konusunda deneyimli, teknik alt yapıya sahip Büyükçekmece akü garantili olarak sağlar.

Akünün Performansın Neden Düşer?

Akünün kalitesi, kullanıldığı sisteme entegrasyonu, kullanım şartları, diğer sistem arızaları performansını etkileyen sebeplerdir. Aküde iyi bir tercih Esenyurt akü ile sağlanır. İhtiyaç duyulan akü gereksinimi, serviste aracın ihtiyaçları ölçülerek tercihler sunulur. Sisteme ve ortama uygunluğu değerlendirilerek, sisteme entegresi sağlanır. Ölçümler sırasında, akü performansını etkileyen sorunlar tespit edilerek çözüm getirilir.

Akü Bakımı Nerede Yapılır?

Akü bakımı, kullanıcıların yapabileceği işlemler arasında yer almaz. Akü bakımı için gerekli yeterliliğe sahip akü bayi seçilmelidir. Gerekli ölçümler ve bakımlar yapılarak, akülerin daha uzun ömürlü olması sağlanır. Araçların rutin bakımları yapılırken, akü bakımı için akü servisine gidilmesinde fayda vardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.