Çocuk Hastalıkları Ve Korunma Yöntemleri

Bu makalede özellikle de ebeveynler başta olmak üzere meraklı olan okuyucular için çocuk hastalıkları nelerdi? Ve bu hastalıklardan korumak için neler yapılmalıdır? Sorusunun cevabına yanıt aramaya çalışacağız.

Menenjit Hastalığı

Genel itibariyle beyin etrafında bulunan dokularda meydana gelen iltihap ve enfeksiyon neticesinde ortaya çıkar. Gençlerde ve yetişkinlerde bunların belirtileri arasında genel itibarı ile ateş ve boyun tutulması ile baş ağrısı şeklindedir. Küçük çocuklarda ise gribe benzeyen bulgular ortaya çıkar. Viral menenjit genel itibarıyla hafif bir şekilde atlatılır. Fakat bakteriyel menenjit hemen tedavi edilmediği takdirde çok daha değişik sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.

El-Ayak Ve Ağız Hastalıkları

Bu hastalık: Genel itibariyle el ayasında, ayak tabanında ve ağız içerisinde küçük kabarcıkların görünmesine sebep olur. Bir virüsün sebep olduğu bu hastalık yaz ve sonbahar mevsimlerinde sıklıkla görülmektedir. Çoğu vaka ise ciddi değildir ve bir hafta ile 10 gün içerisinde kendiliğinden geçiş özelliği göstermektedir.

Göz Nezlesi

Gözde kırmızılık ve kaşınma ile yaş akması, göz nezlesinin en etkili bulgularından biridir. Genelde grip ile aynı tür virüslerin sebep olduğu bu rahatsızlık okullarda ve çocuk yuvalarında daha yaygın bir şekilde görülür. Doktora başvurmak önerilmektedir. Bu hastalıklarda 4 ile 7 gün içerisinde kendiliğinden iyileşme özelliği gösterir.

Su çiçeği Hastalığı

Genel itibarıyla bu hastalık, çocuklarda görülmekte olan ve bulaşıcı bir özellik taşıyan hastalıktır. Suçiçeği, özellikle de yeni doğmuş bebeklerde yetişkinlerde ve hamile kadınlarda tehdit unsuru olarak nitelendirilmektedir.

Kızamık hastalığı

Aşı yapılmadığı zamanlarda kızamık hastalığı çocuklarda yaygın olarak görülen ve bulaşıcı özellik taşıyan bir hastalıktır. Enfeksiyona bağlı bir şekilde ateş çıkması, burnun akması ve vücutta çeşitli kırmızı renkli döküntüler olarak kendini gösterir. Bazı durumlar haricinde ise 2 hafta içerisinde hasta çocuklar tamamen iyileşme evresine geçirir.

Mevsimler Alerjiler

Özellikle de mevsimler arası geçişlerde mevsimler alerjileri ile ilgili hastalıklar çocuklarda sıklıkla meydana gelmektedir. Ebeveynlerin, böyle durumlarda panik yapmamaları ve evde kendilerinin de uygulayacakları çeşitli yöntemler ile bu hastalıkları giderebilecekleri unutulmamalıdır. Fakat eğer ki 4 ila 1 hafta içerisinde geçmeyen mevsimler alerjiler ile ilgili rahatsızlıklar olması durumunda kesinlikle bir çocuk doktoruna başvurulmasına fayda olacaktır.

Kadın & Aile Haberleri

Günlük Güzellik Sırları
Hamileliğin Keyfini Çıkarmak İçin Bunları Yapın...
Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalık Önerileri
Çocuğunuza Sorumluluk Aşılamak İçin Bu Önerilere Dikkat
Çocuğunuza Cinsel Eğitimi Hangi Dönemde Vermelisiniz?