Arka Sokaklar

2006 yılından bu yana tam 15 sezondur kesintisiz bir şekilde yayınlanan Arka Sokaklar açık ara yerli dizi tarihimizin en önemli dizisi olmaya aday.

Geçmişte benzerleri çekilmiş olan polisiye dizilerle karşılaştırıldığında gerçek hayat ile bağlantılı konulara değinmesi insanların ilgisini çekmiş ve bu da dizinin reytinglerine önemli ölçüde etki etmiştir. Dizinin konusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapan polislerin hem görev sırasında birlikte başlarından geçen olaylar hem de bireysel olarak kendi özel hayatlarında yaşadıkları üzerine kurulmuştur. 2006 yılında Kanal D’de yayınlanmaya başlayan dizi halen aynı kanalda yayınlanmaya devam etmekte. İlk başlarda yeterli ilgiyi görmese de dizinin konusunun gerçek hayatta yaşanmış olaylarla ilişkilendirilmesi insanların diziye olan ilgisini arttırmıştır. Dizi 130 dakikalık bölüm başı gösterim süresi ile de eşine az rastlanır bir dizi olmuştur.

Orhan Oğuz’un yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Ahmet Yurdakul, Ozan Yurdakul, Sinan Yurdakul ve Ömer Genç’in yazdığı dizinin oyuncu kadrosu arasında Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Oya Okar, İlker İnanoğlu, Alp Korkmaz ve Ozan Çobanoğlu gibi önemli isimler yer almakta. Dizideki Rıza Baba karakteri diğer genç polislere babacan yaklaşan ve onları mesleğin incelikleri hakkında bilgilendiren bir karakter olması sebebiyle izleyici için de önemli bir rol model haline gelmiştir. Dizi her ne kadar polisiye bir dizi olsa da zaman zaman komedi unsurları da içermekte ve bu yönüyle de izleyiciler tarafından ilgi çekici bir dizi olmakta.

Bugün Arka Sokaklar dendiğinde insanların akıllarına konusu ve oyuncularından ziyade uzun yıllardır yayında olan bir dizi geliyor. Dizinin hala devam etmesi ve bitirilmesine dair bir planın olmaması da elde ettiği unvanı yıllar boyunca kolay kolay kaptırmayacağı anlamına gelmekte. On beşinci sezonu yayınlanmaya devam eden dizi hala ilk bölümündeki izleyici ilgisini korumaya devam ediyor.

Medya Haberleri

Türkiye’de İlki Düzenlenecek: ’tesbih Ve Doğal Taşlar Fuarı’ Tanıtıldı
Bu Köyde Hala ’kara Saban’ Kullanılıyor
Türk Dünyasından Sanatçılar Kozan’da Buluştu
Eski Bakan Selçuk: “çocuk Her Şekilde Değerlidir”
Antalya Devlet Opera Ve Balesi’nden 2022’ye Sanat Dolu Veda