Bir Demet Tiyatro

Bir Demet Tiyatro, Uğurlugiller dizisinden sonra televizyonda yayınlanan bir başka sitcom türündeki dizidir. Tamamen bir tiyatro sahnesi üzerinde dekorlar değiştirilerek çekilen dizide hiçbir zaman açık alan çekimi yapılmamıştır.

1995 – 2002 ve 2006-2007 yılları arasında Star TV ve ATV’de yayınlanmıştır. Dizinin oyuncu kadrosu o zaman Beşiktaş Kültür Merkezi altında tiyatro oyunları sergileyen işinde usta tiyatroculardan oluşmaktadır. Başrollerde ise Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ vardır. Bu iki kardeş hiç geçinemeyen, aynı evde aileleriyle kalan ve sıklıkla kavga eden iki karakterdir. Mükremin rolündeki Yılmaz Erdoğan, işi olmayan ve dışarıda insanlarla sürekli sorunlar yaşayan bir kabadayıdır.

Yaptığı serserilikler ise babası ve annesini sürekli olarak kızdırmakta ve bir şekilde büyüyen olayların nasıl halledileceği izleyici tarafından merak edilmektedir. Uzun yıllar devam eden bir dizi olduğundan dolayı çeşitli oyuncular dizi çekimleri sırasında vefat etmişlerdir. Bunlar arasında Erdal Tosun ve Aydın Tolan gibi usta tiyatrocular vardır.

Dizi ilk defa 1995 yılını 1996 yılına bağlayan gece bir yılbaşı skeci olarak ekranlara çıkmıştır. Halkın tepkisi o kadar olumlu olmuştur ki takip eden haftalarda, haftalık dizi olarak yayınlanmaya başlamıştır. Toplamda 8 sezon yayınlanan dizinin ilk 7 sezonu 45’er dakikalık bölümler halinde çekilmiştir. Uzun bir aradan sonra 2006 yılında bu sefer ATV kanalında yeniden ekranlara dönen dizi o zamanki dizilerin arasında kaybolmamak adına 70 dakika olarak çekilmiştir.

Ancak bu son sezon, dizinin 2002 yılına kadar yayınlanan bölümleri kadar ses getirmemiştir. Bunun en büyük sebebi ise özel televizyon sayısının ve dolayısıyla yayınlanan yerli dizi sayısının çok fazla olmasıdır. Ayrıca insanların bir televizyon dizisinden konu olarak beklentileri de yıllar içinde değişmiş, bu yüzden de Bir Demet Tiyatro bu beklentiyi karşılayamamıştır.

Medya Haberleri

Türkiye’de İlki Düzenlenecek: ’tesbih Ve Doğal Taşlar Fuarı’ Tanıtıldı
Bu Köyde Hala ’kara Saban’ Kullanılıyor
Türk Dünyasından Sanatçılar Kozan’da Buluştu
Eski Bakan Selçuk: “çocuk Her Şekilde Değerlidir”
Antalya Devlet Opera Ve Balesi’nden 2022’ye Sanat Dolu Veda