Kara Listede Olan ve Sicili Kötü Olanlara Müjde

Kredi almak isteyen ancak kara listede olan kişilere müjde! Ticaret ve Maliye Bakanlığı birleşme kararı alarak kara listede yer alan kredi kullanıcılarına af getirdi.

Kredi almak isteyen ancak kara listede olan kişilere müjde! Ticaret ve Maliye Bakanlığı birleşme kararı alarak kara listede yer alan kredi kullanıcılarına af getirdi. Günümüzde birçok kişi kredi almak isterken kara liste problemi ile karşı karşıya kalıyor bu nedenle de kredi çekemiyor. Ancak Ticaret ve Maliye Bakanlığı son yaptığı açıklamalar ile kredi çekmek isteyen vatandaşlarına müjdeyi verdi. Özellikle son yıllarda yaşanan kara liste problemlerinden dolayı vatandaşların merakla beklediği haber Maliye ve Ticaret bakanlarının ortak çalışması ile son buluyor.

Kara Liste Affı Mı Gelecek?

Bakan Mehmet Muş ve Lütfi Elvan bakanlığında bulunan kurul üyeleri ile kara listede bulunan vatandaşların kredi çekmeleri hususunda yaşadıkları problemleri ele aldı. İlk adımın atılmasında önemli bir yere sahip olan Maliye ve Hazine Bakanı Lütfi Elvan vatandaşlarına bu müjdeyi vererek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kanun önündeki eşitliğine vurgu yaptı. Birçok kişinin kredi almasına engel getiren kara liste uygulamaları geçtiğimiz saatlerde masaya yatırıldı. Toplantının ana konusu olan kara liste problemlerinde büyük bir ilerleme kat edildiği belirtildi. Ayrıca vatandaşların başka sorunları ve talepleri de bu ortak toplantıda ele alındı. Bakanların ortak yürüttükleri bu çalışmada ülke ekonomisinin büyük bir ilerleme kat edeceği öngörülüyor.

İki bakanlık etrafında yapılan toplantılara önemli iş çevrelerindeki üyeler de damga bastı. Üyeler çeşitli konulardaki taleplerini kurul üyeleri ile paylaştı. Bununla birlikte her iki bakanlık ekonomide büyümenin yerlileşme ile olacağını ifade ettikleri ortaya çıktı. Bakan Mehmet Muş ve Lütfi Elvan özellikle hammadde ithalatının azaltılarak yerli ürün kullanımının artırılması yönündeki hedeflerinden bahsetti. Bakanlara göre bu yeni hedefler yerine ulaştığında özellikle Covid 19 pandemisi ile birlikte etkilenen Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi bir atılım yaşayacak. Bu noktada ekonomik durgunluğun artırılmasını isteyen bakanlar dijitalleşmenin önemini de vurgulayarak ülke ekonomisinin gelecekte alacağı şekil hakkında öngörülerini paylaştı. Birçok vatandaş başta kara liste engelinin ortadan kaldırılması ve ülke ekonomisinin gidişatında yapılacak değişiklikler olmak üzere birçok tartışma konusunun sonuçlarını merakla bekliyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak yeni bir toplantı ile bu konulara dair merakların giderileceği düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri

Halkbank’a “Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Ödülü”
Kripto Para Haber Yayınları Nerede Yapılıyor?
Adana’da Su Seviyesinde Çıktı: "çukurova 7" İsimli Kuyudan Petrol Fışkırdı
Growtech Fuarı 123 Ülkeden 58 Bin 555 Kişiyi Ağırladı
Tescilli Muz Ve Limonlu Pastalar Birincilik İçin Yarıştı