Alkollü Araç Kullanma ve Sigorta

Alkollü araç kullanmada derlediğimiz bu haberde; "alkollü araç kullanmanın cezası", "alkollü araç kullanımı ve sigorta", "alkollü araç kullanımında kasko" gibi merak edilen konulara değindik.

Trafik kurallarına uymamak, aracın zorunlu trafik sigortasını yaptırmamak ve alkollü araç kullanmak gibi bir çok farklı sebepten trafikteki diğer sürücü ve sürücülere mal ve can kaybı yaşatılıyor. Yapılan trafik araştırmalarına göre trafikte yaşanan kazaların neredeyse tamamının sürülerden kaynaklı olduğunu gösteriyor. Bu araştırmayı kanıtlar nitelikte ola en doğru ve aslına bakılırsa en acı bilinen kanıtı ise alkollü araç kullanımı sonucunda oluşan görmez istemediğimiz sonuçlar. Bu tür kötü sonuçların kaldırılmasını sağlamak amacı ile trafik kanunu yasalarına yeni maddeler eklendi. Bu maddelere göre alkollü araç kullananlar 6 ay, 2 yıl ve 5 yıl alkollü araç kullanma ısrarına göre trafikten men edilecekler.

Karayollarını Trafik Yönetmeliğince bazı cezai işlem yaptırımında bulunan alkollü araç kullanımı, araç sigorta şirketleri tarafından da aynı şekilde cezalandırılıyor. Yani sigortacılık mevzuatına göre alkollü araç kullanımı ile ilgili olarak uygulamalar kasko ve trafik sigortası genel şartlarında düzenlenmiştir. Kasko şirketleri tarafından da, kasko yapılan araç sahibinin yasaklanan miktardan daha fazla alkol alındığı tespit edilen kaza ve kazalardan dolayı oluşan hasarlar, kasko şirketlerinin teminatı altının dışında tutulmuştur ve buna bağlı olarak kasko sigortası priminde de cezai işlem uygulanması ön görülmüştür. Bu durum zorunlu trafik sigortasında ise, sigorta şirketi ödeyeceği tazminatı üçüncü şahıslara ödeyeceğinden sigortalının alkollü araç kullanımından dolayı alacağı cezai işlemi saklı tutarak maddi kaybı karşılar. Ancak daha sonra sigorta şirketi karşıladığı maddi hasar bedelini sigortalıdan talep eder.

Üzülerek söylüyoruz ancak alkollü araç kullanımı ülkemizde trafik kazalarının önemli sebeplerinden olup, büyük maddi hasarlar açmakta ve can kayıpları dolayısı ile ailelerin canlarını yakmakta. Bu yüzden alkollü araç kullanımı tek başına bir suç olmasının dışında bir cana kastetmektir. Sizin elinizde olmayan ve her an her yerde yaşanabilecek olan kazalardan oluşan zararların engellenmesi adına zorunlu araç sigortasını yaptırmayı ihmal etmeyin. Bu konuda farklı sigorta şirketlerinin size sunduğu ödeme kolaylıklarından faydalanabilirsiniz. Oluşacak kaza anında maddi bir mağduriyet yaşamamak adına kasko sigortası ve zorunlu araç sigortası olmadan trafiğe çıkmanızı önermiyoruz.

Yaşam Haberleri

SM Vinç Sistemleri İle Yüksek Kaliteli Vinç İmalatı
Kaliteli ve Dayanıklı Belenco Tezgahlar
Hayvan Fiyatları Hakkında Güncel Ve Doğru Bilgiler Platformu
Kamu Çalışanlarının Kariyer Yolculuğu Gys
İlham Verici Bilgiler ve Güncel İçeriklere Medya Polls İle Ulaşım