1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Konforlu ve Enerji Tasarruflu Pimapenler
Alkolün Zararları

Alkolün Zararları

İnsanlar çok uzun yıllardan bu yana sürekli sorunlarını bahane ederek, sıkıntılardan kurtulmak istediklerini söyleyerek vb. sebeplerle alkole sarıldılar.

A+A-

Fakat alkol hem hiçbir sorunun çözümü olmadığı gibi hem de başta sağlıklarına bununla beraber aile ve iş yaşantılarına ve psikolojilerine ciddi zararlar verdi. İşte bu sebeple bu makalede alkolün nasıl etki ettiği, neden bağlanıldığı ve bırakılamadığı gibi sebepler yerine insanların hiçbir zaman alkol kullanmaya niyetlenmemesi için alkolün fiziksel, psikolojik ve toplumsal zararlarına değinmek istiyorum.

Alkolün Fiziksel Zararları;

1-) Alkol kullanımı özellikle 50’li yaşlardan sonra hafıza kayıplarına neden olmaktadır.

2-) Damarların genişlemesine sebep olarak, kalbin çalışma hızını arttırır ve dolaşımı bozar bunun sonucunda alkol alan kişi yüksek tansiyon, felç ve ani kalp krizlerine maruz kalabilir.

3-) Damarlarda sertleşme ve kireçlenmeye sebep olur.

4-) Midede yanmaya sebep olarak mide hastalıklarından ülser ve gastrite sebep olur ve mideyle beraber hazımsızlık sorunlarına sebep olduğu için iştahsız fakat kilolu bir insanların oluşmasına sebep olur.

5-) Gözlerimizde bulunan görme sinirlerine etki ederek zamanla körlüğe sebep olabilir.

6-) Böbreklerde rahatsızlık yaratarak ileride böbrek iltihabı, cerahat, idrarda şeker oluşuma sebep olabilir hatta tamamen böbrek kaybına sebep olarak diyaliz makinesine bağlı bir yaşam sürdürmeye sebep olabilir.

7-) Kan akış hızını arttırdığı için kaza veya yaralanmalarda çok hızlı kan kaybına sebep olabilir ve sıvılaşmış kanın pıhtılaşması da aşırı derecede zordur.

8-) Baş ağrılarına ve ağızda kuruluğa sebep olmaktadır.

9-) Kadınlarda adet düzensizliği, erkeklerde ise sertleşme problemlerinin oluşmasını sağlar.

10-) Mide, pankreas, gırtlak, yemek borusu kanseri ve bunlara benzer birçok kanser türüne yakalanma olasılığını arttırır.

Alkolün Psikolojik Zararları;

Alkol beyin sinir hücrelerine kalıcı etkiler yaparak zamanla fiziksel sorunlarla beraber çeşitli psikolojik sorunlara da sebep olabilir. Ayrıca alkolün yarattığı bağımlılık etkisi sebebiyle psikolojik bunalımlara, depresyonlara sebep olabilir. Ayrıca alkol kullanan bir kişi bilinçaltında bulunan her türlü şeytanlığı gün yüzüne çıkarabilir bunların tamamı alkolün psikolojik zararları içerisinde bulunmaktadır.

1-) Alkol kullanan kişilerde 40-50’li yaşlardan sonra yoğun kıskançlık ve şizofreni rahatsızlıkları görülebilir yani demek istediğim alkol kullanan kişi başkalarının kendisi hakkında kötü şeyler planladığını, arkasından işler çevirdiğini düşünmeye başlayabilir.

2-) Alkol irade kaybı, kontrol bozukluğu gibi sorunlara sebep olmaktadır. Bu sebeple alkol kullanan kişiler çeşitli ahlaksızca davranışlarda ve aşırı harekelerde bulunabilir.

3-) Alkol kullanan kişiler sürekli bağımlı oldukları bu maddeyi tüketmek için kendilerine sebep arama ihtiyacı hissederler bu sebeple bu kişilerde sürekli bir depresyon ve çilekeş insan durumu gözlenebilir.

4-) Alkol kullanan kişiler hayata karşı mücadele güçsüzlüğü ve kayıp psikolojisine girerler. Artık yapacakları hiçbir şeyin hayatlarını düzeltemeyeceğine inanırlar.

Alkolün Toplumsal Zararları;

Alkol kullanan kişiler sadece kendilerine zarar vermeyip bilinçli veya istemeden çevresindeki insanlara ve topluma ciddi zararlar vermektedirler.

1-) Alkol kullanan kişiler ailelerine ve eşlerine şiddet uygulamaktadırlar.

2-) Alkol kullanan kişiler trafikte bir canavara dönüşüp ciddi can kayıplarına sebep olabilmektedirler.

3-) Düğünlerde ve kalabalık topluluklarda alkol kullananlar ortamdaki diğer insanların huzurunu bozabilmektedirler.

4-) Alkol kullanımı genellikle özenme sonucu yayıldığı için alkol kullananlar daha sonraki nesillere kötü örnek olabilmektedirler.

Tüm bu saydıklarımızdan sonra peki alkol kullanınca ne düzeldi ki. Hiçbir şey düzelmedi. Bu durumda alkol kullananlar biran önce alkolü bırakmalı kullanmayanlarda hiçbir zaman başlamayı düşünmemelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.