Yurtdışı Eğitim: Vize Nasıl Alınır?

Yurtdışı Eğitim: Vize Nasıl Alınır?

Yurtdışı eğitim alternatifini değerlendirmek isteyen öğrencilerin, ilgili ülkeye kabul edilebilmesi için vize işlemlerini tamamlamış olması gerekir.

A+A-

 

Yurtdışı eğitim alternatifini değerlendirmek isteyen öğrencilerin, ilgili ülkeye kabul edilebilmesi için vize işlemlerini tamamlamış olması gerekir. Vize, “ülkeye giriş” olarak değerlendirilebilir. Öğrencinin eğitim göreceği okuldan altığı davetiye mektubu sonrasında, vize başvurusunda bulunması oldukça önemlidir. Vize işlemleri genellikle 4 ila 12 hafta içerisinde tamamlanmakta olup bazen, çeşitli nedenlerden ötürü bu sürenin uzadığı görülür.

Gidilecek ülkenin konsolosluğundan alınan vize, farklı seçeneklere sahiptir. Genellikle yurt dışı eğitiminde öğrenci vizesi talep edilir. Vize alımı noktasında müşterilerine hizmet veren pek çok kurum bulunmaktadır. Bu kurumlar arasında yer alan Alternatif Yurtdışı Eğitim, farklı ülkelerde eğitim almak isteyen öğrencilere pek çok konuda hizmet sunar.

Uluslararası eğitim sunan çeşitli okullarla iş birliği içerisinde olan Alternatif, öğrencilerin vize işlemlerini hızlı, pratik ve sorunsuz bir şekilde yapması için uzman desteği sunmaktadır. Alternatif’in öğrencisiyseniz, vize işlemlerinden ücretsiz yararlanabilir, istediğiniz ülkede eğitim almanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Öğrenci Vizesi Nedir?

Eğitim için yurt dışında bir üniversiteyi tercih eden öğrencilerin, ülkeye giriş yapabilmek ve eğitimine başlayabilmek için alması gereken vize türü, öğrenci vizesi olarak adlandırılır. Hangi ülkede eğitim alınacağını belirleyen bir kriter olması nedeniyle vize işlemlerinin sistematik bir şekilde yapılıyor olması oldukça önemlidir. Bu nedenle öğrenci vizesi ile ilgili tüm detayları bilmek, vizenin çok daha kolay bir şekilde alınabilmesine olanak tanıyacaktır.

Yurt dışında dil okulu, üniversite, yüksek lisans ve doktora programları, yaz okulu gibi eğitim programlarına dahil olmak isteyen öğrencilerin öğrenci vizesine başvurması gerekmektedir. Kısa süreli öğrenci vizelerinde genellikle 6 ila 11 aylık vize verilir. Bunun yanı sıra uzun süreli öğrenci vizelerinde bu süre çok daha fazla olacaktır.

Yurtdışı eğitim kapsamında son derece önemli olan öğrenci vizesi işlemleri ülkelere göre değişiklik gösterecektir. Bu nedenle ülkelerin vize hususunda belirlemiş olduğu şartlar yakından takip edilmelidir. Ayrıca vize işlemlerinde süre uzun olabildiği için eğitim kurumlarının kayıtları başlamadan işlemler tamamlanmalıdır.

İngiltere Öğrenci Vizesi

Kültürü ve eğitimi ile dikkat çeken ülkeler arasında yer alan İngiltere, yabancı öğrencilere pek çok programda eğitim sunan bir ülkedir. Dil eğitimi almak isteyen öğrencilere İngiltere, Short Term Stıdy Visa-STSV olarak adlandırılan kısa süreli vize vermektedir. Üniversite eğitimi içinse Tier 4 şeklinde ifade edilen uzun süreli vize seçeneği sunulur. Vize başvuru formu, pasaport, öğrenci belgesi, okuldan alınan kabul mektubu, askerlik durum belgesi, maddi durumu gösteren belgeler, vize harcının ödendiğine dair belge ve diploma ile varsa transkript, İngilizce bilgisini gösteren sınav sonuç belgesi; İngiltere öğrenci vizesi için gerekli olan belgelerdir.

Kanada Öğrenci Vizesi

Yurtdışı eğitim kapsamında Kanada’yı tercih eden öğrencilerin, vize başvurularını sistematik bir şekilde gerçekleştirmesi gerekmektedir. Kaliteli dil okulları, yenilikçi eğitim sunan üniversiteleri ile Kanada; birçok öğrencinin ilgi gösterdiği ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkede eğitim görmek isteyen kişilerin istenilen belgeleri doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlayarak ilgili kuruma vize başvurusunda bulunması oldukça önemlidir.

Amerika Öğrenci Vizesi

Refah seviyesi yüksek ülkeler arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri, kaliteli ve yenilikçi eğitim sunan eğitim kurumlarına sahiptir. Ayrıca yabancı dilini geliştirmek isteyen öğrencilere farklı alternatifler sunar. Bu nedenle Amerika da birçok gelişmiş ülke gibi yurtdışı eğitim noktasında ön plana çıkar.

Amerika’da eğitim almak isteyen öğrencilerin, F-1 Vizesi olarak adlandırılan vizeyi alması gerekir. Vize başvuruları şahsen yapılmalıdır. Vize kabulü için gerçekleştirilen mülakat, öğrencinin vize alıp alamamasını doğrudan belirler. Mülakata girmeden önce öğrencilerin biyometrik fotoğraf, banka hesap cüzdanları, pasaport, eğitim görülecek kurumdan alınan I-20 belgesi gibi evrakları temin etmesi oldukça önemlidir.

Avustralya Öğrenci Vizesi

Online olarak vize başvurusunun yapıldığı bir ülke olan Avustralya, egzotik doğası ve dikkat çeken kültürüyle yurtdışı eğitim noktasında tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Öğrencilerin başvuru sırasında temin etmesi gereken birçok belge bulunmaktadır. Bu belgeler arasında vize talep formu, öğrenci belgesi, nüfus kayıt örneği, sponsora yönelik belgeler yer alır.

Yurtdışına Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenci vizesi alınması için ilgili ülkenin belirtmiş olduğu şartların yerine getiriliyor olması gerekir. Ülkelerin vize şartları değişiklik gösterse de genellikle şu belgeler her ülke tarafından talep edilir:

  • Vize Harç Mektubu
  • Öğrenci Belgesi
  • Çalışma İzni (Eğitim alırken çalışmak isteyenler için)
  • Veli İzni (18 yaş altındaki öğrenciler için)
  • Diploma ve (Varsa) Transkript
  • İngilizce Sınav Sonuç Belgesi
  • Mülkiyet Tapuları
  • Maddi Durumu Gösteren Belgeler
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Vize Almayı Kolaylaştıran Etkenler Nelerdir?

Vize alımını kolaylaştıran birtakım hususlar bulunur. Bunlardan ilki, öğrencilerin kendi ülkelerine dönmeleri için yeterli nedenleri olmasıdır. Kişiyi ülkesine bağlayan manevi unsurlar, maddi ve kişisel bağlar; vize başvurusu sırasında değerlendirilir. Bunun yanı sıra öğrencinin masraflarını karşılayacak maddi olup olmaması da oldukça önemlidir.

Eğitim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Vize başvurularının sonuçlanması genellikle 4 ila 12 hafta arasında değişiklik gösterir. Fakat ülkeye göre belirtilen sürelerin değişiklik gösterebileceğini belirtmek mümkündür.

Alternatif Yurtdışı Eğitim ile Vize İşlemlerinizi Kolaylaştırın

Kaliteli, yenilikçi bir eğitim arzulayan öğrencilerin tercih ettikleri yurtdışı eğitim için birçok husus ön planda tutulmalıdır. Bunlardan en önemlisi, vize işlemlerinin tamamlanmasıdır. Doğru ve sistematik bir şekilde vize sürecine dahil olmak, vize alınmasını sağlayan etkenler arasında yer alır. Bu nedenle eğitim alacağınız ülkenin sizden talep ettiği vizeyi, Alternatif Yurtdışı Eğitim uzman desteği ile alabilirsiniz.

Kendi öğrencilerine ücretsiz destek sunmakta olan Alternatif, anlaşmalı olmadığı okullara kaydolacak kişilere belirli bir ücret dahilinde profesyonel hizmet verir. Sizler de vize işlemlerinizi hızlı, pratik ve doğru bir şekilde tamamlayabilmek için Alternatif Yurtdışı Eğitimle iletişime geçebilir, vize sürecine dair detayların tamamını öğrenebilirsiniz.

Detaylar için https://alternatifecs.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.