1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Damadın Düğünü Berberde Başlıyor
Yılbaşı Öncesi Çam Ağaçlarına Özel Koruma

Yılbaşı Öncesi Çam Ağaçlarına Özel Koruma

Burdur'da yılbaşı kutlamaları için izinsiz ağaç kesilmesinin önüne geçmek amacıyla orman muhafaza memurlarının fidan nöbeti devam ediyor.

A+A-

Burdur'da yılbaşı kutlamaları için izinsiz ağaç kesilmesinin önüne geçmek amacıyla orman muhafaza memurlarının fidan nöbeti devam ediyor. Memurlar kaçak, izinsiz ağaç kesilmemesi için yeni yıla "fidan nöbeti" tutarak girecek.

Burdur Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, çam fidanlarının yılbaşı eğlencelerine kurban gitmemesi için günler öncesinden seferberlik başlattı. Orman muhafaza memurları, sorumluluk alanlarındaki bölgelerde önlemleri arttırarak çam ağacı nöbetini sürdürüyor. Bazı kişiler yeni yılda süslemek amacı ile çam ağaçlarının izinsiz, kaçak olarak kesiyor. Muhafaza memurları, yasak kesimleri engellemek için ormanlık alanlarda adeta kuş uçurtmuyor. Memurlarının korudukları alanlar drone ile görüntülendi.

Ağaçlar 7 gün 24 saat korunuyor

Genç fidanların kesilmesi veya sökülmesinin tespiti durumunda adli ve idari yaptırım uygulandığını belirten Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş, yılbaşı öncesi müdürlük önünde fidan dağıtım gerçekleştireceklerini söyledi. Genç fidan nöbeti ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Burdur Orman İşletme Müdürü Karataş, "Burdur Orman İşletme Müdürlüğümüz 2021 programında yaklaşık 750 hektar alanda toplam 750 bin adet fidan dikilmiştir. Aynı zamanda 50 bin adet de kızılçam, karaçam, defne ve lavanta gibi türlerde fidanlarımız ücretsiz dağıtılmıştır. 2022 yılı programı kapsamında, yaklaşık 800 hektar alanda 800 bin adet değişik türlerde fidan dikimi yapılacaktır. Malum, yılbaşı yaklaştığı için ormanlarımızda yılbaşı ağacı yapmak üzere fidanlarımızın sökülmemesi, aynı zamanda ağaçların izinsiz olarak kesilmemesi için Burdur Orman İşletme Müdürlüğü Orman Muhafaza memurlarımız, 7 gün 24 saat koruma faaliyetlerini yapmaktadırlar" dedi.

Yılbaşı Öncesi Çam Ağaçlarına Özel Koruma

IHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.