1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Yılbaşı Akşamlarının Vazgeçilmezi olan Hindi Tarifi! Hindi Tarifi Nasıl Yapılır
Yılbaşı Akşamlarının Vazgeçilmezi olan Hindi Tarifi! Hindi Tarifi Nasıl Yapılır

Yılbaşı Akşamlarının Vazgeçilmezi olan Hindi Tarifi! Hindi Tarifi Nasıl Yapılır

"Hindi tarifi" denilince birçoğumuz aklına direkt olarak yılbaşında yapılan hindiler gelir. Biz de sizler en iyi hindi tarifini okuyarak bir hindi pişirin diye tarifini verdik.

A+A-

İster yılbaşında isterseniz de başka bir zamanda yapıp yiyebileceğiniz bir hindi tarifini vereceğiz. Fakat öncelikle şunu belirtelim hindi pişirmek biraz özen ve zaman istiyor. Hazırlık aşaması sadece yarım saat sürüyor fakat pişmesi 3 saate kadar varıyor. Ama emin olun pişmesi 3 saat olsa bile yapmaya değer bir tarifimiz var. Tarife geçmeden önce size ufak bir anlatımda bulunalım.

Hindiyi; soğan, kereviz, limon ve baharatlar ile buluşturup hindinin etinin en lezzetli olacak şekilde pişirmeyi anlatacağız. Gelin şimdi sizler ile hindi yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç var bir bakalım.

Hindi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Hindi, 1 adet
  2. 5-6 sap kerevizin sapı
  3. Soğan (2 adet ve yemeklik doğranmış)
  4. Limon suyu
  5. Tavuk suyu (1 litre)
  6. Zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı tereyağı
  7. Karabiber ve tuz
  8. Kruton (3 bardak)
  9. Hindiyi bağlamak için mutfak ipi

Hindinin Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 2 yemek kaşığı tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı un ve
  3. Hindinin suyu

Hindinin Etrafını Süslemek İçin gerekli Olan Malzemeler

  1. Çıkartılmış nar taneleri
  2. İkiye bölünmüş limonlar
  3. Çeri domates

Hindinin kenarlarını süslemek için isteğe göre daha farklı sebzeler de kullanabilirsiniz. Fakat sebzeleriniz renkli olmasına özen gösterin.

Hindi Yapılışı

İlk olarak soğanınızı doğrayın ve bir kaba koyun. Aynı şekilde kereviz saplarını da doğrayın soğanı doğradığınız yere koyun. Bir tencereyi alın, ocağa koyun ve zeytinyağı ile tereyağını tencereye ekleyin. Yağ kızdığı zaman doğradığınız soğan ve kereviz saplarını yağın içine dökün. İsteğe göre farklı sebzeler de ekleyip kavurabilirsiniz. Birkaç dakika boyunca sebzeler karamelize olana kadar kavurun. Krutonlarınızı bir kâse içine alın ve üzerine tavuk suyunu birazını ekleyin. Daha sonra tencerede kavurduğunuz soğan ve kereviz sapı ile birlikte limon suyu, tuz ve karabiberi de ekleyin. Bütün bu malzemeleri tahta bir kaşık ile karıştırın.

Hindinizi temiz bir yüzeye koyun. Hazırlamış olduğunuz iç harcı bir kaşık yardımı ile hindinizin içine doldurun. Bir adet mutfak ipi yardımı ile hindinizi bağlayın.

Fırınınızı 180 derecede ısıya ayarlayın ve ısınmasını bekleyin. Fırın ısınırken 1 yemek kaşığı tereyağının içerisine biraz karabiber ve tuz serpin. Bu karışımı eliniz ile hindinin her yerine bolca yedirin. 1 ila 2 adet soğanı orta kısmından kesip bir tencerenin içerisine koyun. Hindinizi bu soğanların üzerine yerleştirin. Kalan tavuk suyunu da tencereye ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatın ve ısınmış fırına koyun. Hindiyi fırında 180 dakikada 3 saat boyunca pişirin.

Hindiniz 3 saat sonra piştiğinde fırından çıkartın ve servis tabağına koyun. Hindinin etrafını; nar taneleri, çeri domatesler ve yarım limonlar ile limonların kabuk kısmı alta gelecek şekilde koyun. Dilerseniz farklı olan renkli sebzeler ile de süsleyebilirsiniz. Hindiyi süsledikten sonra 20 dakika dinlenmeye alın.

Hindi dinlenirken bir tencereye tereyağı koyun. Tereyağı kızdıktan sonra içerisine un ekleyin. Ardından hindiyi çıkarttığınız tencerede bulunan suyu un ve tereyağına ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Sosunuz kıvam aldıktan sonra, sosu servis edebileceğiniz güzel bir kâseye koyun. Eğer isterseniz un ve tereyağı ile değil krema ve hindinin suyunu karıştırarak da bir sos yapabilirsiniz. Bu sosu hindinizin yanında servis edin.


hindi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.