1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kumluca’da Toptancı Halleri Sezonu Açtı
Yetimler, Dullar, Emekliler ve SSK Bağ-Kur’lu Her Vatandaş Faydanalacak

Yetimler, Dullar, Emekliler ve SSK Bağ-Kur’lu Her Vatandaş Faydanalacak

İki maaş almak isteyen bütün yetim, SSK, Bağ-Kur, dul ve emekliler bu çifte ödeme olanağından faydalanabilecek. Bu maaşlar her ay düzenli olarak binlerce vatandaşın banka hesaplarına yatıyor.

A+A-

İki maaş almak isteyen bütün yetim, SSK, Bağ-Kur, dul ve emekliler bu çifte ödeme olanağından faydalanabilecek. Bu maaşlar her ay düzenli olarak binlerce vatandaşın banka hesaplarına yatıyor. Üstelik emeklilik maaşı alan vatandaşlar da 2 ve hatta 3 maaş birden alabilecek. Çift ödemeli maaşlardan faydalanabilmek için çeşitli şartlara uygun olmak yeterli. Üstelik bu maaşları alabilmek için vatandaşların emekli olmasına da gerek yok. Yetim kalmış çocuklar hem annenin hem de babanın maaşlarından faydalanabilecek.

Ülkemizdeki binlerce vatandaş hem Bağ Kur hem de SSK imkanıyla birlikte çift maaş ödemelerinden faydalanabilecek. Ayrıca eşi ölmüş olan emekliler dul maaşı olarak da eşlerinden kalan maaşlardan kolay bir şekilde faydalanabilecek. Özellikle kocası ölmüş kadınlar pek çok kalem sayesinde emeklilik maaşının yanı sıra dul maaşı fırsatından da faydalanabilecek. Yetim kalmış çocuklarda bu maaşlara başvuru yaparak iki tarafın da maaş ödemelerinden faydalanabilecek.

Bütün Emekli Vatandaşlar İçin Geçerli

Birkaç yıldan beri devam eden ekonomik problemler vatandaşları fazlasıyla etkilemişti. Bu ekonomik problemlerin yanı sıra 2 yıldır devam eden korona virüs pandemisi de birçok vatandaşı maddi olarak büyük oranda zorlamıştı. Devletin yaptığı bu uygulama ile birçok emekli vatandaş çifte maaş ödemelerinden faydalanabilecek. Üstelik hangi kurumdan emekli olduğunun da bir önemi yok.

Emekliler hangi sigorta kurumundan emekli olduğu fark etmeksizin bu çifte maaş uygulamasından faydalanarak ölen eşlerinin maaşlarını dul maaşı olarak alabilecek. Bu şekilde her vatandaş emeklilik maaşının yanı sıra ikinci maaştan ve hatta üçüncü maaştan faydalanabilecek. Birçok kadın kendi maaşının yanı sıra ikinci ve üçüncü maaştan faydalanabilecek. Emekli kadınlar hem emeklilik maaşı ödemesi hem vefat eden kocasının emekli maaşı ödemesini hem de dul maaşı ödemesini alabilecekler. Ayrıca emekli sandığı üzerinden emeklilik maaşı alan kişilerin yetim çocukları yetim maaşı da alabilecekler.

İkinci Maaş Ödemelerinden Kimler Faydalanabilecek?

Yeyim maaşlarından faydalanmak isteyen vatandaşların bekar, evli, dul ve çalışma durumu önem arz eder. Eğer kadınlar bekar, dul ya da boşanmış is ve bununla birlikte herhangi bir sigortalı işte çalışmıyorsa yetim maaşı alabilecekler. Yetim kızlara her ay düzenli olarak ödenen ve ebeveynlerin ölmesinden dolayı bağlanan maaşlar milyonlarca yetime her yıl ödeniyor. Yetim kalan erkekler ise bu maaşlardan faydalanabilmek için öğrenim görmeleri ve 20 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Yükseköğretim gören kişilerin yaşı ise 25 yaşını bitirmeyen kişiler yetim maaşı alabilecek. Alınan yetim aylığı ödemeleri 25 yaşından sonra kesilmektedir.

Anne ve babanın ölüm tarihi Eylül 2008 sonrası ise ve her iki kişinin de emeklilik kurumu SSK ise maaşlarını yarısı yetim maaşı olarak yetim kalan çocuğa verilmektedir. Eğer hem anne hem de babanın emeklilik maaşları emekli sandığından geliyorsa yüksek olan maaş yetim maşı olarak çocuğa bağlanır ve bir süre ödeme devam edilir.

Birçok Vatandaş Rahatlayacak

Özellikle birkaç yıldır devam eden önemli ekonomik problemler karşısında birçok vatandaş zor durumda kalmıştı. Özellikle anne ve babası ölen yetimler ve eşlerini kaybeden dul vatandaşlar büyük oranda zorluk yaşamaktaydı. Bu ekonomik problemlerin yanı sıra orta çıkan korona virüs pandemisi nedeniyle de birçok aile maddi olarak zorluk yaşamaktaydı. Ancak vatandaşların aldıkları bu ek maaşlar birçok kişinin mali olarak rahatlamasını sağlayacak. Bunun için vatandaşların gerekli koşulları yerine getiriyor olması maaş almak için yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.