1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vatandaşlara Yeni Bir Müjde Daha! Herkese Bin 250 Türk Lirası Ödeme Yapılacak
Vatandaşlara Yeni Bir Müjde Daha! Herkese Bin 250 Türk Lirası Ödeme Yapılacak

Vatandaşlara Yeni Bir Müjde Daha! Herkese Bin 250 Türk Lirası Ödeme Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin başlattığı 3 dönemli pandemi yardımına bir yenisi daha eklendi. Pandemi seyrinin eskisine dönmesinden dolayı vatandaşlara bin 250 Türk Lirası ödeme müjdesi geldi.

A+A-

Vatandaşlara Yeni Bir Müjde Daha! Herkese Bin 250 Türk Lirası Ödeme Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin başlattığı 3 dönemli pandemi yardımına bir yenisi daha eklendi. Pandemi seyrinin eskisine dönmesinden dolayı vatandaşlara bin 250 Türk Lirası ödeme müjdesi geldi. Başvuru yapan kişilere anında bin 250 Türk Lirası nakit para ödenecek.

Ülkemizde yaşayan milyonlarca kişi 3 faz salgın destek ödemelerinden yararlanmıştı. Yeni ödemeler ile destek tutarı 1000 TL’den 1250 TL’ye kadar artış gösterdi. Başvuruların başladığı bu yeni destek ödemelerinde yoğun talep söz konusu. Eğer siz de bu pandemi ödemelerinden faydalanmak istiyorsanız başvurular sona ermeden başvurmalısınız.

Covid 19 salgınında vaka sayıları tekrar yükselişe geçti. Yaz aylarında gelen rahatlama ve beraberindeki esnekliklerin kaldırılması nedeniyle birçok kişi eski normal yaşantısına dönmeye başlamıştı. Ayrıca aşılama oranındaki düşüşle birlikte vaka sayıları tekrar tırmanışa geçti. Tüm illerde ve ilçelerde vaka sayıları eski hızıyla yükselmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda aşı uygulamaları ile korona virüs salgınının sona erebileceği ancak yine de sosyal mesafe kuralları, temizlik ve maske kurallarının eskisi gibi uygulanması gerektiği belirtildi.

Salgında artış gösteren yeni hasta ve ölüm sayıları sebebiyle öncelikli olarak sokağa çıkma yasakları olmak üzere birçok yeni tedbirin tekrar getirileceği konuşuluyor. Bu salgın sürecinde vatandaşlar hem maddi olarak hem de manevi olarak zorlu bir süreçten geçiyor. Bu sebeple de sosyal bir devlet olan ülkemiz zor durumdaki vatandaşlara geçtiğimiz dönemlerde 1000 Türk Lirası ödeme yapmıştı. Milyonlarca eve milyarlarca Türk Lirası değerinde yapılan destek ödemeleri tekrar başladı. Yeni pandemi ödemelerinde yeni yardım alan kişilere bin 250 Türk Lirası ödeme dağıtılıyor.

Devletten Salgın Desteği

Covid 19 salgını sağlık konusunda olduğu gibi finansal konularda da etkisini göstermeye tekrar başladı. Sokağa çıkma kısıtlamaları, kapanma tedbirleri, işyerlerinin kapatılması ve diğer konular vatandaşların finansal alanda olumsuzluklar yaşamasına neden olmuştu. Bu şekilde hayat adeta durdu. Yeni yapılan normalleşme hareketleri ile birlikte ekonomi alanında birtakım düzenler oluşmaya ve eski yoluna girmeye başlamıştı. Ancak şu sıralar tekrar artan vaka sayıları ve ölüm oranları nedeniyle yeni bir dalganın ortaya çıkması finansal konularda olumsuzlukların yaşanmasına başladı. Bu nedenle de devlet vatandaşını korumak adına yeni yardım paketlerini oluşturmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1000 Türk Lirası değerindeki salgın ödemeleri milyonlarca kişiye ulaştırılmıştı. Öyle ki yaklaşık 5 milyon aile bu pandemi desteklerinden faydalanmıştı. Şimdi yenisi yapılacak pandemi ödemeleri ile birlikte salgın desteği almak isteyen vatandaşlar için 1250 Türk Lirası pandemi desteği yapılacak. Başvurusu başlanan bin 250 Türk Lirası değerindeki pandemi destek ödemeleri E devlet aracılığı ile yapılıyor. Bu noktada;

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi
2-Salı
4-Çarşamba
6-Perşembe
8-Cuma günlerinde hızlı bir şekilde başvurular yapılabilecek. Cumartesi ve Pazar günlerindeyse herhangi bir kısıtlama olmadan herkes bu yardım ödemelerine başvurabilecek. 3. dönem salgın destek ödemeleri önceden birçok siyasi tarafından açıklandığı gibi dinamik bir şekilde devam ediyor. Özetle 3. dönem korona virüs pandemi yardım ve destek ödemelerinde başvurular halen devam ediyor. Devlet tarafından ihtiyacı olan her vatandaşa pandemi destek ödemeleri banka hesaplarına direkt olarak yapılacak. Salgının başladığı ilk günden bu yana vatandaşların yaşadığı maddi ve manevi problemlerin bu destek ödemeleri ile birlikte büyük oranda rahatlaması bekleniyor. Öyle ki geçmiş yardım ödemelerinde birçok kişi kısa süre de olsa rahat bir nefes almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.