1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Vajina Kokusu Nasıl Giderilir? Bitkisel Çözüm
Vajina Kokusu Nasıl Giderilir? Bitkisel Çözüm

Vajina Kokusu Nasıl Giderilir? Bitkisel Çözüm

Vajina kokusu nasıl giderilir, bitkisel çözüm mümkün müdür? Vajinada kokulu akıntı normal kabul edilir. Fakat kötü kokulu akıntı, kesinlikle bakteriyel enfeksiyonu gösterir.

A+A-

Rahim ağzı kanseri, Mantar akıntıları, HPV de kokulu olmaz. Genital kötü koku sadece ve sadece bakteriyel nedenlerden kaynaklanır. Yani genital bölgede kötü koku deyince akla direk bakteriyel enfeksiyon gelmelidir. Enfeksiyona yatkın olan kişilergenital bölgenin temizliğine dikkat etmeyen, AIDS ler, diyabetikler…

Vajinada bulunması gereken bakteriler kandaki şekeri alır ve parçalar. Sonra laktik aside çevirir. Laktobasillerin (bulunması gereken bakteriler) şeker parçalama işlemi sebebiyle ortaya çıkan laktik asidin kokusuna genital koku denir. Bunun pH değerine, vajinal asidik değer denir. Normal pH değeri 4 olarak kabul edilir. PH değeri, genital bölgedeki laktobasillerle bağlantılıdır. Laktobasillerin eksik olması genital bölgede sorun olduğunu gösterir. Genital bölgedeki yararlı bakterilere flora denir. Bu bakteriler antiseptik ve dezenfektan görevi görür.

Kötü Vajinal Kokunun Nedenleri

  •  Sık duş almak
  •  Dar ve ıslak kıyafetler giymek
  •  Vajinal bölgenin temizliğine dikkat etmemek
  •  Kalitesiz ped ve tampon kullanmak
  •  Cinsel ilişki sırasında bazı ürünler kullanmak
  •  Vajinal kuruluk
  •  Bazı yiyecekleri tüketmek
  •  Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (Trichinosis)
  •  Hormonal nedenler
  •  Vajinadaki pH’ı düzenleyen bakterilerin artması
  •  Enfeksiyonlar (mantar)
  •  Rektovajinal fistül
  •  Rahim ağzı kanseri
  •  Bakteriyel vajinoz

Vajina Kokusu Nasıl Giderilir Bitkisel Çözüm

  • Sarımsak 

Sarımsak, antibakteriyeldir. Bu sebeple sarımsak yemek, kötü vajinal kokulara neden olan zararlı bakterileri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kullanım şekilleri; 

Sabahları aç karnına 1- 2 diş çiğ sarımsak yiyin ve bir bardak ılık su için.

Yemeklerinize, salatalarınıza, soslarınıza sarımsak ekleyin.

  • Elma Sirkesi

Elma sirkesi, antimikrobiyal ve mantar önleyicidir. Vajinanın pH seviyesini de dengeler. Kullanım şekilleri; 

Bir bardak suya 3 yemek kaşığı kadar sirkeyi ekleyin ve vücudunuzun pH seviyesini dengelemek için her gün için.

Küveti veya içine oturulabilen bir kabı ılık suyla doldurun ve içerisine 3 bardak kadar elma sirkesi ekleyin. Bu suyun içerisinde yarım saat kadar oturun. Bu yöntemi haftada 1- 2 defa tekrarlayın.

Elma sirkesine biraz su ekleyerek seyreltin ve bu suyla vajinanızı yıkayın.

Tamponu sirkeli suya batırın ve Tamponu vajinanıza yerleştirip yarım saat kadar bekleyin.

  • Çemen

Çemen vajina kokusu ve birçok rahatsızlığın şifası için mükemmel bir bitkidir.
Çemen düzenli olarak tüketilirse hormonal dengeyi sağlar, adet döngüsünü teşvik eder.
Bazı bitki uzmanları çemende bulunan elementlerin, östrojene çok yakın olduğunu, doğal östorejen kaynağı olduğunu iddia ediyorlar. Kullanım şekli;

2-3 tatlı kaşığı çemeni 1litre suya atın. Bu suyu orta ateşte yaklaşık yarım saat kaynatın ve soğuduktan sonra bu çemenli suyla günde 3-4 kez vajinayı yıkayın. Dikkat: Hamileyseniz, bu uygulamayı yapmayın.

  • Çay Ağacı Yağı 

Çay ağacı yağı antibakteriyel ve antiseptiktir ve vücudu bakterilerden, mikroplardan kurtarmaya yardımcı olur. Kullanım şekilleri;

Küveti veya içine oturulabilecek bir kabı su ile doldurduktan sonra suya 4-5 damla yağ damlatıp yarım saat kadar bu suda oturulabilir.

Bir kabın içerisine su koyarak bu suya yağı damlatıp bununla da vajina yıkanabilir. İşlem sonunda da mutlaka vajinanızı iyice kurulayın. Bu işlem haftada 2- 3 kez yapılabilir.

  • Guava Meyvesinin Yaprakları

Guava meyvesinin yaprakları anti-inflamatuar, antioksidan, antibakteriyeldir. Ve taneleri faydalıdır. Kullanım şekli; 

4 bardak suya (1 litre) 3 yemek kaşığı (30gr) guava yaprağı ekleyip kaynatın ve güzelce demlensin. Soğuduktan sonra da içindeki yaprakları alacak şekilde süzün ve genital bölgenizi yıkamak için bu geriye kalan suyu kullanın. Bu yöntemi günde iki kez uygulayabilirsiniz.

  • Bektaşi Üzümü

Üzüm tüketmek, vajinadaki kötü kokudan kurtulmaya yardımcı olacaktır. Üzüm, vajinadaki kötü kokuya neden olan vajinal akıntıyı tedavi etmek için kullanılır. Bektaşi üzümü; Çiğ yenebilir, suyu içilebilir ve sos olarak da tüketilebilir. Kullanım Şekilleri; 

Bir tatlı kaşığı bal ile bir çay kaşığı (5 gr) üzüm çekirdeği tozunu karıştırıp bir macun haline getirin ve yiyin. Bunu bir ay boyunca günde iki defa yiyin.

 Bir çay kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı (20 ml) Bektaşi üzümü suyunu karıştırın. Bunu bir ay boyunca günde 2 kez tüketin.

  • Zerdeçal ve süt

Bu karışımı yaparak bakterileri öldüren ve vajinayı viral enfeksiyonlara karşı koruyan doğal bir antibakteriyel özelliği olan bir karışım elde edilir. Vajinadaki kötü koku veya kuruluk için iyi bir tedavi yöntemidir. Kullanım şekli;

1 bardak sütü (200 ml) ısıtıp içine 1 kaşık toz zerdeçal (10 gr) ekleyin, iyice karıştırın ve için. Vajinadaki kötü koku kaybolana kadar her gün tekrarlayın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.