1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Twitch İki Kademeli Güvenlik Nasıl Etkinleştirilir?
Twitch İki Kademeli Güvenlik Nasıl Etkinleştirilir?

Twitch İki Kademeli Güvenlik Nasıl Etkinleştirilir?

Yaşadığımız Dünyamızda gelişen ve artarak ilerleyen teknoloji ile birlikte e-sporcular için e-spor karşılaşmalarını kaçırmamak, e-sporcuların oyun oynayış videolarını canlı ve naklen...

A+A-

izlemek ve son derece ilgi gören oyun etkinliklerini seyretmek isteyenler için birçok platform arasından e-spor etkinliklerinin vazgeçilmez bir kaynağı olan Twitch’e nihayet iki aşamalı doğrulama hizmeti gelmiş bulunuyor.

Twitch İki Kademeli Güvenlik Hizmetinin Aktif Hale Getirilmesi

Bu konuyu merak ediyorsanız eğer bu yazının devamını okuyarak bu işlemi kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Bu sayede güvenlik sistemini aktif duruma getirip hesabınıza erişmeye ve ele geçirmeye çalışan üçüncü şahıslara dur diyebilir ve engel olabileceksiniz. İki adımlı doğrulama adı altında geçen güvenlik sistemi: Facebook, Twitter, Google, Microsoft vb. birçok sitede artık kullanıcıların güvenliğini daha üst düzeye çıkarmak için ikili doğrulama sistemlerini kullanıyor.

Twitch İki Kademeli Güvenlik

Bu sistemi kabaca açıklamak gerekirse söz konusu olan güvenlik sistemini işlevsel hale getirdiğinizde hesabınıza giriş yapmak için istenen kullanıcı adı ve şifrenizin yanında cep telefonunuza da tek kullanımlık özel bir şifre gönderilmektedir. Bu şifre size ait cihaza geldiği takdirde hesabınıza rahat ve güvenli bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz.

Kullanıcı bilgilerinizin yanında hesabınıza giriş yapmak için bu kod da istendiğinden dolayı hesabınıza izniniz dışında giriş yapmak isteyen üçüncü kişiler cep telefonunuza ulaşım sağlayamadığından hesabınıza giriş çabaları başarısız oluyor. İşte bu teknolojinin doğrultusunda gelişen harika sistem artık Twitch’te de var.

İki Kademeli Güvenlik Hizmeti Nasıl Etkinleştirilir?

Twitch hesabınıza iki kademeli güvenlik duvar hizmetini aktif hale getirmek için “Ayarlar” sayfasına giriş yapmamız gerekmektedir. Daha sonra hesap ayarları kısmın tıklayarak: Güvenlik ve Gizlilik bölümünde bulunan size sundukları İki Kademeli Güvenlik (Two-Factor Authentication) ayarlama seçeneğine tıklamak gerekir. Böylece karşınıza güvenlik kodunuzun ulaşabileceği cep telefon numarasını girmek için bir bölme çıkacak.
Buraya yaşadığınız ülke kodunuzu ve cep telefon numaranızı doğru ve dikkatli bir biçimde girmelisiniz. Cep telefon numaranızı buraya yazdıktan sonra cep telefonunuza bir kod ulaşacaktır, bu kodu ekranda karşınıza çıkan doğrulama kodu bölümüne yazarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ve bundan sonra artık Twitch hesabınıza giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerinizin yanında cep telefonunuza gelen kod da girmeniz gerekecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.