1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Termal Su İle Cilt Bakımı! Termal Su Nedir? Termal Su Ne İşe Yarar?
Termal Su İle Cilt Bakımı! Termal Su Nedir? Termal Su Ne İşe Yarar?

Termal Su İle Cilt Bakımı! Termal Su Nedir? Termal Su Ne İşe Yarar?

Termal Su İle Cilt Bakımı! Termal Su Nedir? Termal Su Ne İşe Yarar? Haber detayda. Şifalı etkileri sebebiyle bireylerin yüzyıllardan beridir hem cilt hem de genel sağlık sorunları açısından kullandıkları termal sular...

A+A-

Günümüzde de rutin bir şekilde uygulanan cilt bakımı ve makyaj uygulamalarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmeyi başarmıştır.

Termal Su Nedir?

Kısa ve net bir tanım ile kaplıca suları anlamına gelmektedir. Doğal kaynak sularından bir başka farkı ise sıcak su kaynaklarından elde edilmesidir. Sıcaklığın önemi ise aslında ısı aracılığı ile çok daha büyük bir oranda mineral bakımından zengin olan suda çözülmesinin mümkün olmasıdır.

Böylelikle cilt ve genel sağlık açısından önem arz eden birçok mineral yüksek oranda suya karışmış ve çözülmüş durumdadır. Her bölgenin aslında mineral oranı ve farklılıkları bazen olabiliyor. Bazen de termal suları kullanıma uygun olmayabilir. Termal sularının yüzeylere çıkmadan önce yer altında yüzlerce senelik bir maceradan geçtiğini bilmekte fayda olacaktır.

Termal Su Ne İşe Yarar?

Genel itibariyle termal sular, insanlar açısından çok büyük önem taşır. Cilt bariyerlerinin desteklenmesi amacıyla icap eden bütün mineralleri ve diğer vitaminleri sağlanmakta çok önemli bir işleve sahiptir. Böylelikle cilt nemini korur. Hem de cildin taze ve canlı bir görünüme kavuşması sağlanmış olur.

Esasında cildin temizlenmesi aşamasında kullanılan cilt temizleyici her ne kadar doğal bir halde olursa olsun cilt yüz ellerinden birçok mineral ile beraber gereksinim duyulan doğal cilt materyallerinin kir ve diğer kalıntılarını yanında alıp götürülmesi gerekiyor. Böylelikle termal suları tam da bu problemlerin ortadan kaldırılması amacıyla oldukça önemlidir.

Termal Suyun Nem Sağlaması Özelliği

Termal su spreyi esasında cildin gereksinim duyduğu nem oranını birkaç sıkım ile sağlamaya aracılık eder. Karma bir cilde sahip olan bireylerin termal su ile bütün gün nem ihtiyaçlarını karşılamaları mümkündür.

Kuru bir cilde sahip olan bireylerin ise daha çok güneş kremi ya da nemlendirici uygulamalarından önce termal su spreyi uygulamaları cildin zaman içerisinde morarması ya da kabuk atması gibi problemlere maruz kalmasının önüne geçen en büyük faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler