1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Telefonda Virüs Nasıl Temizlenir?
Telefonda Virüs Nasıl Temizlenir?

Telefonda Virüs Nasıl Temizlenir?

Mobil kullanıcıların sıkça arattığı, Telefonda virüs Temizleme, Cep telefonu virüs temizleme programı indir, telefonda virüs temizleyici, telefonda virüs var, gibi konuları araştırıp derleyip haber yaparak sizlere ulaştırdık.

A+A-

Bilgisayarların küçülüp cebimize girmesiyle birlikte telefonlarda birçok uygulama ve hizmet alanı bulunmaktadır. Özellikle bilgisayarlarda sıkça duyulan virüsler artık akıllı telefonların içerisine de girmeye başladı. Telefonların içerisine giren bu virüsler bazı olumsuzluklarla karşı karşıya kalınmasına neden olabiliyor. Telefonunuza virüs bulaştığı zaman bunun için hemen temizleme işlemlerini yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu durum için telefonunuza etkin bir antivirüs programını indirmeniz gerekmektedir. Günümüzde çok sayıda bu alanda hizmet veren uygulamalar mevcuttur. Norton, Avast ve Kaspersky gibi çok sayıda virüs engelleyici program sayesinde virüslerden kurtulabilirsiniz.

Şirketler artık akıllı telefonlar içinde bu programları geliştirmiştir. İndirilen yazılımlarla birlikte cihaz içerisinde olan zararlı tüm uygulamalar hemen temizlenebilir. Telefon içerisinde hiç beklemediğiniz bir yerde virüs olabilir. Özellikle virüs bulaştığı zaman telefonda kasmalar, donmalar ve çeşitli problemler ortaya çıkmaya başlayabilir. Android akıllı telefona sahip olan kişiler bunu tersine çevirmek için mağaza üzerinden ANtivirüs programlarını indirebilir.

Cep Telefonuna Nasıl Virüs Bulaşabilir?

Akıllı telefonunuza çeşitli sorunlar nedeniyle virüsler bulaşabilir. Telefonda virüs nasıl temizlenir sorusundan önce bundan korunmanız önemli bir meseledir. Bunun için ilk yapmanız gereken şey kaynağı belirsiz olan tüm uygulamalardan kaçınmanız gerekmektedir. Google Play Store üzerinden indirilmeyen ve başka kaynaklardan edinilen uygulamalar her zaman risk taşır. Farkında olmadan kendi telefonunuza bir virüs bloğu indiriyor olabilirsiniz. Bu uygulamaları güvenli olan mağazalar üzerinden edinmeniz tavsiye edilir. Kim tarafından hazırlandığı belirsiz olan uygulamalar telefonunuza edinmekle asla uğraşmayın. Telefonda virüs nasıl temizlenir sorusundan önce telefonda yer alan uygulamalara hangi izinleri verdiğinizi biliyor muydunuz? Bu konuda bazı kötü niyetli kişiler sizden izinler alarak bu durumu istismar edebilir. Uygulamaların sizden istediği tüm izinlere dikkat etmeniz gerekmektedir. İnternet bağlantınıza erişim istendiği zaman bunu anında reddetmeniz gerekir.

Cep telefonunuza bir uygulama indirmek istiyorsunuz ve bunu mağazalar üzerinden yapmanız mümkün gözükmüyor. Bu noktada mağazada istediğiniz uygulama yoksa farklı bir kaynaktan indirme yoluna gitmemelisiniz. Virüsler en çok internet üzerinden indirilen dosyalarla sizin cihazınıza yerleşir. Bu nedenle güvenliğinden kesin olarak emin olmadığınız uygulamaları kendi telefonunuza indirmemelisiniz. SMS ve görüntülü mesajları asla açmamalısınız. İnternet sitelerinde karşınıza çıkan veya uygulamaların içerisinde karşınıza çıkan bu unsurlar sizin telefonunuza virüs girmesine neden olur.

Bulaşmaması İçin Ne Yapılması Gerekir?

Telefonunuza virüsün bulaşmaması için yalnızca Google Play Store ve App Store mağazaları üzerinden işlem yapmanız yeterlidir. Bu uygulamalar haricinde herhangi bir kaynak dışından uygulama indirmeyiniz. Uygulamalarla alakalı kullanıcı yorumlarına ve indirme sayılarına bakarak işlemlerinizi yapabilirsiniz. İnternet üzerinde girdiğiniz sitelere her zaman dikkat etmeniz gerekmektedir. İnternet sitelerinin arka planında istemediğiniz bir durum oluşabilir. Yanlış bir adrese tıkladığınız anda telefonunuzun içerisine virüs girebilir. internet üzerinde bu nedenle dikkatli olunması gerekir. Virüsün bulaşmaması için yapılması gereken bir diğer konuysa Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğidir. Android akıllı telefonlarda yer alan Bilinmeyen Kaynaklardan yükle alanını devre dışı bırakmalısınız. Bu sayede cep telefonunuza gelecek olan virüsleri en başından engellemiş olursunuz. Bu durum günümüzde en çok Android telefonları etkilemektedir.

Aldığınız tüm bu önlemlere rağmen telefonunuza virüs bulaşmaya devam ediyorsa bunun için bir program indirmek en iyi çözüm olacaktır. Telefonunuza halihazırda sürekli gelen virüsleri tespit edebilmek için en iyi yazılım Antivirüs programlarıdır. Sizden habersiz herhangi bir şekilde virüsler içeriye giremez. Ayrıca Virüsler lüzumsuz yere sizin bataryanızı tüketemez. Aldığınız bu önlemler kısa sürede etkisini az da olsa etkisini gösterir.

Editör
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler