1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Telefona Format Nasıl Atılır?
Telefona Format Nasıl Atılır?

Telefona Format Nasıl Atılır?

Google'da sıkça aranan konuların başında, telefona format nasıl atılır, Telefona format atmak, telefona format atmak istiyorum gibi kelimeler aranmakta olup bizde sizler için detaylı araştırarak tavsiyelerde bulunduk.

A+A-

Telefona format atmak, telefonun hızlanmasını ve daha seri hale gelmesini sağladığı için telefona format nasıl atılır sorusunun sıkça sorulduğunu görmekteyiz. Bu işlemin ardından telefonlar daha hızlı bir biçimde çalışır. Gün içerisinde elimizden bir dakika bile düşmeyen telefonların aynı zamanda en önemli sırdaşlarımız haline gelmiştir diyebiliriz. Çeşitli fotoğraflar, mailler, mesajlar, numaralar, finansal bilgiler gibi pek çok veri, akıllı telefonlarımızda kayıtlı olmaktadır. Dolasıyla güvenlik açısından zaman zaman telefona format atma ihtiyacı duyulması son derece doğal bir durum haline gelmiştir. Veyahut bir telefon aldıysanız eskisini satmak isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken en doğru şey format atmak olmalıdır. Akıllı telefonları olan kişilerin birçoğu doğru format atmayı bilmiyor. Öncelikle sizlere fabrika sıfırlama korumasını anlatacağız.

Format işlemine başlamadan önce, verilerinizi yedeklediğinizden iyice emin olmalısınız. Çünkü her şey silinecek ve telefon sıfır bir konuma gelecektir. Genellikle tüm telefonlarda sıfırlama ve format atma işlemlerinin aynı olduğu bilinmektedir. Bunun için yapacağınız ilk adım, ayarlar sekmesine girmek sonrasında da yedekle ve sıfırla kısmına girmek olacak. Bundan sonraki adım telefonu sıfırla olacaktır. Böylelikle telefonunuzu sıfırlayarak format atmış olacaksınız. İşlem bittiği anda telefonunuzdaki her şey sıfırlanmış olacak. Böylelikle dilediğiniz kişiye telefonu satabilirsiniz.

Telefonlara Hard Format Nasıl Atılır?

Eğer ciddi bir problem olduğunu düşünüyorsanız başvurmanız gereken yöntem telefona format nasıl atılır sorusunun cevapları arasında yer alan hard format olmalıdır. Hard format telefonunuzdaki uygulamaları, çeşitli uygulama verilerini, telefon hafızasında bulunan kişisel olan her şeyi silebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için öncelikle telefonunu kapatın. Telefonu kapattıktan yaklaşık on saniye sonra güç, kapatma ve ses açma tuşlarının hepsine birden basılı tutarak yaklaşık yirmi saniye kadar bekleyin. Bekledikten sonra recovery ekranını açmış olacaksınız. Recovery kanalına ulaştıktan hemen sonra wipe data factory reset adlı seçeneğin üzerine tıklayın. Açılan sayfada aynı şekilde ses açma ve ses kısma tuşları ile yönetim yaparak güç butonu ile seçiminizi onaylayın. Bu işlemlerin hemen ardından wipe cache partition seçeneği için de aynı işlemi uygulamanız gerekecektir. Son olarak da reboot system now seçeneği ile telefonunuzu başlatmalısınız. Bu işlem ardından telefonunuz yenilenmiş gibi olacaktır. Yani içerisinde hiçbir şekilde kişisel veri ve uygulama bulamayacaksınız. Format atma konusunda bir bilginiz yoksa, yanlış bir uygulama veya kullanım sonucunda telefonunuzda istenmeyen sorunlara yol açabilirsiniz. Telefonunuzda herhangi bir problem olduğu zaman güvenle emanet edeceğiniz bir servise ihtiyacınız olabilir.

iPhone’ lara Format Atma İşlemi Nasıl Olur?

Telefona format nasıl atılır sorusunun cevabı iPhone cihazlar içinde, android cihazlara format atmayla aynı diyebiliriz. Bu işlem son derece kolay ve pratiktir. Öncelikle iPhone da olan tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Yoksa içerisinde bulunan tüm kişisel verileriniz sıfırlanır ve silinir. Iphone sıfırlama ve format için ayarlara gelin sonrasında genel ve en son olarak da sıfırla sekmesine tıklayın. Tüm ayarları sıfırla sekmesine geçin. IOS içindeki tüm belirlenen ayarlar sıfırlanacak ve telefon ilk geldiği günkü gibi olacaktır. Bu telefonlarda format atma için bir diğer yöntem ise ağ ayarlarını sıfırlamak diyebiliriz. Bu işlem de oldukça kolay. Yine aynı şekilde ayarlar kısmına giriyorsunuz, ardından genel ve sıfırla sekmelerini seçiyorsunuz. En sonda ağ ayarlarını seçerek telefonun sorunsuz ve hızlı çalışmasını sağlaması için sıfırlayabilirsiniz. Aynı şekilde ağ ayarları gibi telefonun klavyesini ve birçok şeyini bu bölümden sıfırlayarak yep yepi telefon ortaya çıkarmış olursunuz. Böylelikle son derece hızlı ve yavaşlamayan dilediğiniz gibi kullanacağınız bir telefon elde etmiş olacaksınız.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler