1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Swarm'da Gizli Check-In Nasıl Yapılır
Swarm'da Gizli Check-In Nasıl Yapılır

Swarm'da Gizli Check-In Nasıl Yapılır

Swarm, Foursquare’nin sahiplik ettiği bir uygulama olmaktadır. Bulunduğunuz mekanda yer bildirimi yapabilir, fotoğraf paylaşabilir ve yakınınızda ki insanlara ulaşabilirsiniz.

A+A-

Swarm Nedir?

Bulunduğunuz mekanda swarm uygulamasından konum bildirimi yaptığınız da aynı mekanda Chek-in yapan her kullanıcıyı görme şansınız olacaktır. Ayrıca arkadaşlarınızı takip edebilir ve onların hangi mekanlara gittiğini öğrenebilirsiniz.

Yakın mesafeli mekanlarda olmanız dahilinde bir araya gelebilir ve sosyal bir gün yaşayabilirsiniz. Swarm da Chek-in yapmanın dışında mekanın manzaralarını paylaşıp Swarm rozetleri kazanabilirsiniz. Ne kadar çok Chek-in yaparsanız o kadar çok Swarm puanı alabilir hatta arkadaşlarınız arasında en sosyal kullanıcı dalında birincilik madalyası kazanabilirsiniz.

Swarm ve Foursquare’nin Arasındaki Fark Nedir?

Foursquare kullanıcılara ulaştığı ilk dönemde hem yer bildirimi olarak hem de gittiğimiz mekanlar konusunda uygulama üzerinden tavsiyeler verilen bir uygulama olarak kullanılmaktaydı. Fakat şimdiler de Foursquare yer bildirimi özelliğini Swarm’a devretmiş, Foursquare uygulaması ise mekan tavsiyesi platformu olarak devam etmektedir.

Foursquare’nin ilk kullanıcıyla buluşması 11 Mart 2009 tarihinde olmuştur. Swarm ise ilk olarak 5 Mayıs 2014 de Foursquare tarafından kullanıcısına ulaşmıştır. Tüm dünya genelinde kullanılan bir uygulama olmasına rağmen en çok Chek-in yapılan ülke Türkiye olmuştur.

Swarm Uygulamasına Nasıl Sahip Olabilirim?

Swarm uygulamasını kullanmak için öncelikle mobil cihazınıza yüklemelisiniz. Swarm uygulaması ücretsiz olmakla beraber e-mail yoluyla kayıt olabilirsiniz. Tercihen Facebook üyeliğinizle de giriş yapabilirsiniz.

Swarm da Gizli Chek-in Nasıl Yapılır?

Swarm da Chek-in yapmak istiyor fakat görünmek istemiyorsanız bunun bir yolu da kullanıcılara sunulmuştur.

Nasıl yapıldığı da şöyledir;

Her zaman Chek-in yaptığınız gibi bulunduğunuz mekana tıklayın ve paylaşmadan önce sağ alt köşe de kilit görseline tıklayın. Ardından yer bildirimini yapın. Bu sayede Chek-in yapmış olursunuz fakat kimliğiniz gizli tutulur.

Swarm Hesabımı Nasıl Kapatırım?

İlk önce bilinmesi gereken şey; telefon, tablet gibi mobil cihazınızdan swarm hesabı kapatma işlemi yapılmamaktadır. Bilgisayarınız yardımıyla İnternet tarayıcınızdan Foursquare sitesine girmeniz gerekmektedir. Ardından “hesap silme” sayfasına gidilir. Sayfadan hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra “Foursquare ve Swarm’dan neden ayrılıyorsunuz? “ sorusuyla karşılaşacaksınız. Bu soruya size uygun seçeneği işaretleyerek cevap verilir. Sonrasında “Delete Account” butonuna tıklayarak hesap silme işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Swarm Şifremi Unuttum Nasıl Giriş Yapabilirim?

Swarm şifrenizi unutma halinde İnternet tarayıcınızdan Foursquare sitesine girmeniz ve "Şifremi Unuttum" linki yardımıyla yeni şifre oluşturmanız mümkün. Bunun dışında farklı problemler yaşıyor olabilirsiniz.

Hesabınız başkasının eline geçmiş olabilir, kayıt olduğunuz e-mail adresi kullanım dışı olabilir, kapatmış olduğunuz swarm hesabınıza tekrar ulaşmak istiyor ve problem yaşıyor olabilirsiniz. Hatta adınıza açılmış kötü amaçlı kullanılan bir hesaba erişmek istiyor olabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken şey; Foursquare sitesinde ki "Foursquare ve Swarm’da ki erişilmeyen hesaplar" kısmını okumanızı tavsiye ederiz.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.