1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Sosyal Medya Hesaplarınızın Yedeklerini Nasıl Alırsınız?
Sosyal Medya Hesaplarınızın Yedeklerini Nasıl Alırsınız?

Sosyal Medya Hesaplarınızın Yedeklerini Nasıl Alırsınız?

Hayatımıza internetin girdiği günden beri sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanarak birçok platformda resimler, videolar ve paylaşımlarda bulunuyoruz.

A+A-

Sosyal medya ile paylaştığımız ve hiçbir zaman unutmak istemeyeceğimiz bu anılarımızı yedeklemek isteyebiliriz. Bu anılarımızın kaybolmasını sağlayacak birçok etken bulunmaktadır. Örneğin hesaplarımızın hiç tanımadığımız biri tarafından çalınması gibi durumları yaşayabiliriz. Bu gibi durumları yaşamamak için sosyal medya hesaplarımızın yedeklerini nasıl alabileceğimizi inceleyelim.

Facebook Hesabında Yedek Alma Yöntemi

Sosyal medya hesaplarından olan Facebook üzerinde paylaştığınız anılarınızı bunlar, resimleriniz, videolarınız ve hoşunuza giden yazılar olabilir yedeğini alabilirisiniz. Öncelikle Facebook uygulamasına girişinizi yaptıktan sonra uygulamanın sağ üst köşesinde yer alan ve üçgen şeklin de olan ikona tıklayın. Ekranınıza gelen ayarlar bölümüne tıklayın.

Karşınıza açılan sayfada arşivimi başlat ve verilen kopyasını indir seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneği seçerek Facebook sayfanızın hesap yedeğini çok basit bir şekilde alabilirsiniz. Arşivleme işleminizi başlatabilmek için Facebook sizden güvenlik nedeniyle şifrenizi isteyecektir. İndirme için onayınızı verip gönder butonuna basarak yedekleme işlemini başlatmış olacaksınız ve arşiviniz kayıtlı e-mail adresinize gelecektir.

Twitter Hesabında Yedek Alma Yöntemi

Sosyal medya hesaplarından olan Twitter üzerinde paylaştığınız anılarınızı bunlar, resimleriniz, videolarınız ve hoşunuza giden yazılar olabilir yedeğini alabilirisiniz. Öncelikle Twitter’ uygulamasına giriş yaptıktan sonra, uygulamanın sağ üst köşesindeki resminizi tıklayarak ayarlar bölümünü açmanız gerekecektir. Ayarlar bölümünü açtıktan sonra karşınıza çıkan ekranda arşivini iste butonunu tıkladıktan sonra arşivleme işlemi başlatılacaktır. Tüm bilgileriniz twitter üzerinde kayıtlı olan e-mai adresinize gelecektir. Arşivinizin büyük olması halinde bu işlem biraz zaman alacaktır.

Instagram Hesabında Yedek Alma Yöntemleri

Maalesef diğer sosyal medya hesaplarında alındığı gibi Instagram hesabınızı açarak tüm verilerin yedeğini alamıyorsunuz. Instagram hesabınızdan yedek almak için Instaport.me servisini kullanabilirsiniz. Instaport.me adresini tarayıcınıza yazdıktan sonra, Sign in with Instagram butonuna basın. Karşınıza hesap bilgilerinizi isteyen bir ekran çıkacak, hesap bilgilerinizi girdikten sonra authorize butonuna basın. Size ün adet seçenek sunacak. Seçeneklerden birincisi ile tüm fotoğrafları, ikincisi ile istediklerinizi indirebilir ve üçüncü ile tarih aralığı girerek indirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İlgili seçeneği seçtikten sonra start export butonuna basıp, bekleyerek yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.