1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şömine Modelleri Nedir?
Şömine Modelleri Nedir?

Şömine Modelleri Nedir?

Şömine, ev dekorasyonunda kullanılan, önceden ısınma amacıyla kullanılan yapıların günümüzde dekorasyon amaçlı kullanılan modern versiyonudur.

A+A-

 

 

Şömine, ev dekorasyonunda kullanılan, önceden ısınma amacıyla kullanılan yapıların günümüzde dekorasyon amaçlı kullanılan modern versiyonudur. Şömineler, taş, tuğla veya metal malzemelerden yapılmaktadır ve özellikle rahatlatıcı bir ortam oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır. Tarihi incelendiğinde, bir konutu ısıtmak, yemek pişirmek veya suyu ısıtmak için kullanıldığı görülmektedir. Şömineler genellikle bir hazne, ocak, baca vinci, lento ve lento çubuğu, ızgara, damper, duman odası, baca, boğaz ve baca filtresi bölümlerinden oluşmaktadır.

 

Şömine seçimi yaparken, öncelikle kullanım amacınızı belirlemelisiniz. Isıtma amacıyla kullanılacak bir şömineyle dekoratif amaçlı kullanılacak bir şöminenin özellikleri farklı olacaktır. Şömine modelleri farklı gruplara ayrılmaktadır ve odanın büyüklüğüne göre seçim yapılmalıdır. Odunlu şömine alırken, odanın iç hacmine dikkat edilmesi ve baca sisteminin iyi bir şekilde tasarlanması gerekmektedir. Ayrıca, kullanılacak oduna da dikkat edilmelidir. İyi bir şekilde tasarlanmış odunlu şömineler, sıcaklığı hissettiren yanma sesleriyle özel bir his yaratmaktadır.

 

Elektrikli şömineler, odunlu şöminelere göre daha basit bir kullanıma sahiptir. Isıtma gücüne göre 20 metrekarelik bir evi bir saatte ısıtabilirler. Elektrikli şömineler, içerisinde bulunan rezistans telleriyle ısınma sağlamakta ve bir fiş ile kullanımı gerçekleştirilmektedir. Diğer şömine türlerine oranla daha kullanışlı ve kolaydır.

 

Şömine seçimi yaparken, odanın büyüklüğüne ve kullanım amacınıza dikkat etmeniz önemlidir. Şöminecim firması, en kaliteli şömineleri sunarak evinizi şık bir şekilde ısıtmanızı sağlamaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.