1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Skype Kişi Ekleme Nasıl Yapılır?
Skype Kişi Ekleme Nasıl Yapılır?

Skype Kişi Ekleme Nasıl Yapılır?

"Skype" Çoğumuzun kullandığı eşsiz uygulamalardan sadece biridir. Skype kişi ekleme, Skype mesaj, Skype kullanımı hakkında merak edilen bir-çok konuya değindik.

A+A-

Skype platformu günümüzde arkadaşlarınızla iletişime geçebileceğiniz bir uygulamadır. Müşterilerinizle, meslektaşlarınızla ve kurumsal firmalarla iletişime geçilebilecek en iyi yollardan birisidir. Günümüzde çok sayıda kişi Skype kullanmaktadır. İş veya eğlence içinde kullanılabilen bir sistemdir. Skype uygulamasında arkadaşlarınızı bulmak için bir arama yapmalı ve daha sonra iletişime geçmelisiniz. Skype uygulamasında birisini bulmak ve eklemek için hemen arama bölümünü kullanmanız gerekmektedir. Uygulama içinde olan arama fonksiyonu sayesinde istediğiniz hesabı bulup ekleyebilirsiniz.

skype-halk.jpg

Arama çubuğu uygulama üzerinde sol tarafta sütunun üst tarafında yer almaktadır. Bu alanı kullanmak yeterince kolaydır. Günümüzde bilinenlere göre 70 milyondan fazla Skype kullanıcısı bulunmaktadır. Skype uygulamasında kişi bulmak yalnızca ad ve soyadı ile mümkün değildir. Bazı kişiler şanslı bir şekilde direk ad ve soyadı ile kişiyi bulup ekleyebilir. Ancak eğer spesifik bir isim yoksa ve çok bilinen bir isimse bu zor bir durumdur. Bazı kişiler aynı kullanıcı adıyla farklı hesaplara ilişkin doğru adımları dahi atamayabiliyor. Bu nedenle karşı tarafın kullanıcı adını tam olarak bilmek gerekir.

Kişileri Bulma ve Ekleme
pexels-matilda-wormwood-4099099.jpg

Uygulama içerisinde örnek olarak Merve Mor isimli birini arıyorsanız büyük ihtimalle karşınıza çok sayıda Merve Mor isimli kullanıcı çıkacaktır. Bu noktada ihtiyacınız olan benzersiz bilgilerdir. Uygulama içerisinde aynı kullanıcı adına sahip olan kimse bulunmamaktadır. Dolayısıyla ihtiyacınız olan şeyler şunlardır.

  • Skype kullanıcı adı
  • Telefon Numarası

Bu bilgiler kullanılarak uygulama içerisinde istediğiniz kişiyi anında bulabilirsiniz. Bunun gibi bilgilere sahip değilseniz Skype ayrıca bir kolaylık daha sunuyor. Bu kolaylık Konum ile arama bölümüdür. Skype arama çubuğundan bir isim aradığınız zaman isim ve konum kombinasyonunu kullanarak kişileri bulabilirsiniz. Bu arama yöntemi sizi biraz uğraştırabilir. Zira çok sayıda isim karşınıza çıkabilir.

Arkadaşınızı bir şekilde buldunuz ve daha sonra eklemek istiyorsanız bunun için bazı adımları takip etmelisiniz. Kişiyi bulduktan sonra profiline giriş yaparak bu alanda karşınıza çıkacak olan KİŞİLERE EKLE bölümüne tıklayınız. Ayrıca bir mesaj bırakarak göndere tıklayınız.

Onaylama Süreci
skype.jpg

Skype uygulamasında kişiyi buldunuz ve kişilerinize ekleyerek ona bir mesaj gönderdiniz. Bu kısımda karşı tarafa yalnızca bir iletişim isteği yolladınız ve onaylaması gerekir. Onaylanmama durumunda henüz kişi listenizde olamaz. Skype uygulamasında karşı taraftan bir bildirimin gelmesi gerekmektedir. Onaylanması için şu adımlardan herhangi birisini karşı tarafın kabul etmesi gerekmektedir.

  • Mesaj göndererek
  • Video görüşmesi başlatarak
  • Normal bir çağrı başlatarak

Karşı tarafla iletişime geçmelisiniz. İsteğinizi karşı taraf onaylamaz ise daha açıklayıcı bir mesaj yazabilirsiniz. Random mesaj atarak veya dalga geçici bir mesaj attığınız zaman karşı tarafın bunu onaylamaması son derece doğaldır. Bu nedenle tam olarak niyetinizi açıklayan bir mesaj gönderebilirsiniz. Karşı taraf sizi yalnızca bir SPAM olarak düşünmemelidir.

Skype Profiliniz Ne Durumda?

Skype profilinizle karşı tarafa bir istek göndereceğiniz için karşı tarafın bunu görme ihtimali çok yüksektir. Skype profilinizin sizi tam olarak yansıtması kişilerle iletişime geçme sürecinde yardımı dokunur. Skype profilinizin ne durumdaysa bunu iyileştirmek için çaba göstermelisiniz. Kendinizin bir fotoğrafını yüklemek zorunda değilsiniz. Ancak profilinizin sizi arayan bir kişinin kolaylıkla ulaşabileceği bir şekilde olmalıdır. Profilinizin yeterince açık bilgilere sahip olması kişilerin sizi bulması için önemli bir durumdur. Skype kişi ekleme sürecinde karşı tarafın herhangi bir şekilde zorlanmaması gerekir. Özellikle günümüzde Skype uygulamasını iş icabı kullanan birçok kişi bulunmaktadır. İş nedeniyle Skype kullanıyorsanız ve bunu devam ettirmek istiyorsanız profilinizin iyi durumda olmasını sağlamanız gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.