1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Sivilceli Cilt İçin Güneş Koruması Nasıl Sağlanır?
Sivilceli Cilt İçin Güneş Koruması Nasıl Sağlanır?

Sivilceli Cilt İçin Güneş Koruması Nasıl Sağlanır?

"Sivilceli ciltler" açısından güneş koruması oldukça önemli bir konudur. Öncelikli olarak “güneş aknelerine iyi gelir” gibi çeşitli yanlış bilgilere inanılmaması gerekir.

A+A-

Doğru güneş koruması yerine getirilmediğinde güneş, insanların cildinde çeşitli hassasiyetlerin meydana gelmesine sebep olacaktır. Eğer ki kişilerin ciltleri yağlı ise ve eğer varsa gözenekleri doldurmayan en iyi güneş kremlerinin tercih edilmesi gerekecektir.

Sivilceli ciltler açısından hangi güneş kreminin kullanılması gerektiğine İyice karar vermek gerekir. Yağlı bir cilde sahip olan kişilerin ciltlerinde sivilce çıkmasının önüne geçen güneş kremi ürünleri aracılığı ile yaz mevsimlerinin pürüzsüz geçmesini sağlamaları mümkündür.

15 Spf Güneş Kremi Kullanılabilir

Sivilceli bir cilde sahip olan bireylerin eğer ki mevcut ise güneşten hassas bir şekilde korunmaları gerekecektir. Fazla güneş hiç kimseye hiçbir zaman iyi gelmemektedir. Aynı zamanda sivilce ya da akne olan ciltlere hiç iyi gelmeyecektir. Güneşli günlerde kesinlikle 15 SPF ve üzeri faktör de bulunan yüz güneş kremlerinin uygulanması faydalı olur. Yüzün güneşten etkilenmemesi açısından yaz aylarında 50 SPF yeterli bir faktör olmaktadır.

Cildi Parlatmayan Güneş Kremleri Kullanılmalı

Kişilerin ciltleri yağlı ise güneş kremi, ciltlerinde çeşitli parlamaların meydana gelmesine sebep olabilir. Bu sebeple yağlı ciltler açısından uygun olan güneş kremlerinin tercih edilmesi faydalı olacaktır. Yağlı ciltler ve ince formülü açısından önerilen güneş kremleri daha çok kişilerin ciltlerinde hafif bir his bırakır ve yağlandırma meydana getirmemektedir.

kadin-guzelligi.jpg

Cilt Temizliği

Sivilceli bir cildin en iyi güneş kurumasını sağlayabilmek amacıyla öncelikli olarak cildin temizlenmesi gerekir. Yağlı ve sivilceli ciltler açısından en uygun olan yüz yıkama jeli, her gün kullanıldığında dengeyi sağlayarak mat bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.

Yüz temizliğinde kullanılan bir başka faktör ise termal su içeren yıkama jelleridir. Bu jeller, düzenli bir şekilde kullanıldığında siyah nokta ve sivilce oluşumu azalacaktır.

Cilt temizliği ile ilgili uygulamalar sağlıklı bir şekilde yerine getirildikten sonra sivilceli ciltlerin güneşten korunması amacıyla özellikle de cildi parlatmayan ve mineral bakımından zengin olan kremlerin kullanılması cildin daha mat ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler