1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK İşyeri Sicil No Sorgulama Nereden Ve Nasıl Yapılır?
SGK İşyeri Sicil No Sorgulama Nereden Ve Nasıl Yapılır?

SGK İşyeri Sicil No Sorgulama Nereden Ve Nasıl Yapılır?

Bir iş yerinin sosyal güvenlik kurumuna ait olan kayıt numarasını öğrenebilmek amacıyla yapılan iş ya da işlemlerin tamamıdır.

A+A-

İşyeri sicil numarası genel itibari ile işyeri sahibinin eski ismi ile "Sosyal Sigortalar Kurumu" ile olan çok çeşitli iş ya da işlemlerde önemli olduğundan sadece bir sistem aracılığı ile bilinmesi gerekir. İşyerine ait SGK sicil numarası SGK il ve ilçe müdürlükleri gibi kurumlardan öğrenilebileceği gibi aynı zamanda hiç zahmete katlanmadan internet uygulamaları üzerinden de çok kolay bir şekilde sorgulama yapılarak temin edilmesi mümkündür.

Son zamanlarda Türkiye’de Sosyal Güvenlik ve sigorta alanında meydana gelen çeşitli yenilikler sebebiyle bazı işyerlerine ait sicil numaralarında da çeşitli değişiklikler oluşmuştur. Bu sebeple güncel sicil numarasını öğrenmek isteyen işyeri sahipleri genel itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu işyeri sicil no ile ilgili bilinmesi gereken bütün her şeyi bu yazıda öğrenebilirler.

SGK İşyeri Sicil No Nedir?

Sigortaya bağlı bir şekilde faaliyet göstermekte olan bütün iş yerlerinin ilk açılış esnasında Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile sisteme kayıtları gerçekleştirilen, işyerine verilen sicil numarasıdır. Dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu işyeri sicil numarası alma kurulan işyerlerinin sigortaya bağlanmasının hemen sonrasında otomatik bir şekilde gerçekleşir. Bu sicil numarası, yeni işveren sicil no 26 haneli rakamdan meydana gelip, söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası özelliğini taşımaktadır. İş yeri ile ilgili Sosyal Güvenlik ve sigorta hizmetlerinden faydalanmak aslında bu işyerinde faaliyet göstermekte olan bütün personelin sigorta kayıtlarının gerçekleştirilmesi gibi birçok iş veya işlemlerde kullanılması gereken bir numaradır. Bazı durumlarda da iş yeri numarası ile ilgili adres sorgulama işlemleri de yapılmaktadır. Bu nedenle işyerine ait sicil numarasının tamamının bilinmesi ve iş yerinin bağlı bulunduğu ilin Ticaret Odası sisteminde kayıtlı iseniz iş ya da işlemlerinin işleyişi ile ilgili büyük önem arz etmektedir.

Sgk İşyeri Sicil No Sorgulama İşleminin Yapılması Nasıldır?

İşyerine ait olan sicil numarasının sorgulanması genel itibariyle işyerinin kayıtlı bulunduğu ilin Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlükleri aracılığı ile yapılmaktadır. Aynı zamanda işyerine ait olan 26 haneli SSK sicil no öğrenme işlemleri için aynı zamanda internet uygulamalarından da sorgulamayı yapmak mümkündür.

Yönetici
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.