Kredi kartı borcu nasıl öğrenilir?, Kaç Gün Ödenmezse Kara Listeye Girilir?

"Kredi kartı borcu" öğrenme ve Kredi kartı borcu kaç gün ödenmezse kara listeye girilir? Teknoloji çağında hemen hemen her şey makinalarla yapılıyor. Buna bağlı olarak satın alma işlemlerinde de yine başka bir makine yardımı ile ödeme işlemleri yapılıyor.

Yani artık nakit paraya ihtiyaç duymadan, gelir ve giderler kredi kartı altında buluşturulabiliyor. Yanında nakit taşımak istemeyenler ya da nakit parası olmayanlar için büyük bir kolaylık olan kredi kartı, sunduğu avantajlar ile de müşterilerin gönlünü kazanıyor. Ancak her güzel şeyin bir olumsuz tarafı da olduğu gibi, kredi kartlarının da belirli zamanlar da ödeme günü geliyor. Kullanılan para miktarı bir sonraki aya geldiğinde ödenmesi gerekiyor. Aksi takdirde kredi kartı kullanıcısı için durum zorlaşabiliyor.

Asgarisini Ödersek Ne Olur?

Kredi kartı kullanıcısı ilk dönem borcunu öderken eğer sıkıntı yaşarsa, asgari tutarını ödeyebiliyor. Ancak asgari tutar aslında o dönem borcunun faizi oluyor. Eğer asgari tutar ödenir ise o dönem aslında boş yere faiz borcu ödenmiş olurken, üstüne bir de dönem borcundan düşüm gerçekleşmiyor. Yani aynı borç bir sonraki ay yeniden karşımıza geliyor.

Bir sonraki ay dönem borcu geldiği zaman ödeme işlemi yapılmaz ise, son ödeme tarihinden itibaren 30 gün sonra idari takip işlemi başlıyor. Bir 30 gün daha beklenerek ödeme işlemi için bekleme yapılıyor. Yine dönem borcu ödeme işlemi yapılmazsa, bu sefer avukatlar devreye giriyor. Eğer dönem borcu işleminden sonra avukatlar devreye girerse, kredi kartı kullanıcısı 5 yıl sürecek olan bir kara listeye giriyor.

Kredi kartları artık hepimizin cebine yerleşen bir tür para yerine geçen birimler olmuştur. Bu kartlar düzensiz kullanımlar sonucu bizleri batağa sürükleyebilecek kadar bir yöne götürür. Mesela nasıl kredi kartı borcu öğrenme ve kredi kartı borç sorguluma işleminizi sıkça yaparak kontrol sağlamak gibi işlemleri nasıl gerçekleştirebiliriz.

Kredi kartı borcu öğrenme nasıl yapılır?

Kredi kartı borcunu öğrenme işlemini birçok yol ile yapabiliriz. Bankanızın kendisine ait olan 7 haneli müşteri destek hattını arayarak telefon görüşmesi biçiminde, internet bankacılığını aktif hale getirerek internet bankacılığı üzerinden, vezne bankacılığı ile bankanızın size en yakın şubesine kredi kartınız ile başvurarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz ve son bir yöntemde Automatic Teller Machine yani ATM’ler yardımıyla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Automatic Teller Machine (ATM) kullanarak yapabileceğimiz işlemler neler bunları öğrenme adına:

Bilindiği üzere artık bir ATM’ye rastlamak eskisi gibi zor olmasa gerek. Yolda yürürken veya en ıssız bir mekândan geçerken bile gözünüze bir ATM ilişirse hiç şaşırmayalım. ATM’ler artık günümüzün bir banka şubesi haline gelmiş ve tüm işlemler yapabilerek bizlere kolaylık sağlayabiliyor. ATM’lerin banka şubelerinden tek farkı bir vezne çalışanı olmaması olarak bilinir. Bu makineler ile kredi kartı ekstresi öğrenme gibi para çekebilir, havale yapabilir, kredi kartı hesap özeti öğrenmek için kullanabilir, kredi kartı borcu sorgulama, kredi kartı limit sorgulama işlemlerinizi kolayca ve karmaşık olmayan bir sistem halinde rahatça ve steril olarak gerçekleştirebilirsiniz.

 Telefon bankacılığı ve hangi işlemler telefon bankacılığı ile gerçekleştirilebilir?

Telefon bankacılığı telefon kullanan ve işlemlerini oturduğu yerden yapmak isteyenler için gerçekleştirilmiş bir bankanızın telefon şubesi olup yardım için aranacak şekildir. Bu şubeye ulaşmak için yapacağınız tek şey kartınızın önünde yada arkasında bulunan 7 haneli telefon bankacılığı numarasını telefonunuzdan arayarak yapmak istediğiniz işlemleri gerçekleştirme şeklidir. Telefon bankacılığı ile yapılan tüm işlerin başında kredi kartı limitleriyle ilgili kredi kartı limiti öğrenme, kredi kartı limit sorgulama gibi kredi kartı limiti artırma başvuruları da yer almaktadır. Kredi kartı borcu öğrenmek veya kredi kartı borcu sorgulama gibi güncel borç bilgilerine ulaşma oldukça kolaydır. Ayrıca kredi kartı hesap özeti gibi işlemleri öğrenme ve kredi kartı hesap ektresinde ki gibi sorun yaşayanlar için en hızlı yoldan sorunu halletme metotları arasında yer almaktadır.

Ekonomi Haberleri

Halkbank’a “Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Ödülü”
Kripto Para Haber Yayınları Nerede Yapılıyor?
Adana’da Su Seviyesinde Çıktı: "çukurova 7" İsimli Kuyudan Petrol Fışkırdı
Growtech Fuarı 123 Ülkeden 58 Bin 555 Kişiyi Ağırladı
Tescilli Muz Ve Limonlu Pastalar Birincilik İçin Yarıştı