Aile Hekimi E-Devlet ile Aile Hekim Bilgisi Sorgulama ve Değiştirme İşlemleri

Aile hekimleri aile fertlerinin ikame ettiği semtlerin yakınlarında ya da kişilere yakın yerlerde bulunan kişiye yönelik sağlık hizmetleri ile birinci basamak olarak teşhis ve tedavi eden uzman ve doktorlardır.

Sağlık Bakanlığı tarafından e- devlet sorgulama bilgisi ile aile hekiminizi ve nerede olduğunu öğrenmeniz artık çok kolay. Bu sayede halk aile hekimlerine daha hızlı ulaşarak daha kaliteli ve hızlı hizmet alabiliyorlar. Aile hekiminizi herhangi bir nedenden dolayı değiştirmek istiyorsanız bunu ilgili sağlık kuruluşlarına dilekçe doldurarak yapabiliyorsunuz.

E- Devlet Sistemine Nasıl Girerim

E- devlet hizmeti toplumda hayat standartını yükselten daha kaliteli bir yaşam sunan bir sistemdir. Sağlık sektöründe daha modern ve müreffeh bir döneme geçen sağlık kurumları yine e – devlet sistemiyle hizmette kalite standartlarının üst zirvesine çıkmıştır. Bundan 30 sene önce sabah 4’ te oluşan kuyruklar, bakılamayan hastalar ve ek ücret talebine maruz kalan halk artık evinden oturarak randevusunu alıyor. Ve sıram kaybolur derdine düşmeden saatinde gidip muayene olabilir. Artık sadece E- devlet şifreniz, elektronik imzanız, mobil imza ve ya TC kimlik kartı numarasıyla giriş yapıp, hastane bilgilerinizi ve hekiminizi kontrol edebilirsiniz.

E- Devlet Üzerinden Aile Hekimi Nasıl Değişir?

Sayfaya giriş yaptıktan sonra sol üst kısımda olan E- Hizmetler kısmını tıklayarak gelen listede aile hekim bağlantısı kullanılarak aile hekim bilgilerinize bakmalısınız. Burada aile hekiminizin adı, soyadı ve nerede görev yapıyorsa oranın adres bilgisi bulunmaktadır. Burada sadece aile hekimini öğrenebiliyorsunuz. Aile hekimini değiştirme işlemi dilekçe olarak yapılabilir. Bu dilekçeyi yine mahallenizde bulunan sağlık ocaklarından alarak değişim gerçekleştirebilirsiniz. Aile hekimi değişikliğinden sonra tekrar bir değişiklik için 3 ay beklemeniz gerekiyor.

İstediğim aile hekimini seçebilir miyim? Evet, istediğiniz aile hekimini seçmekte serbestsiniz. Eğer ikamet değişikliği sebebiyle değiştiriyorsanız formda bulunu belirten kısmı işaretliyorsunuz. Şayet şikayet sebebiyle değiştiriyorsanız “kendi isteğiyle” olan kısmı işaretliyorsunuz.

Bu formu size en yakın sağlık kuruluşuna verebilirsiniz. 15 gün içinde aile hekiminiz değişmiş olacaktır. Aynı şekilde şikâyetlerinizi de yine bu şekilde yapabilirsiniz.

Haberleri

Mersin’de ’mahalle Mutfakları’ Hafta Sonunda Da Hizmet Verecek
Osmaniye’de İhtiyaç Sahibi Çocuklara Kışlık Ayakkabı Desteği
Budanan Ağaçlar Dar Gelirlilerin Evini Isıtıyor
Mersin’de Toplu Taşımada Kullanılan Kartlar Değişiyor
Seçer: "her Gün Bin Aileye Ücretsiz Ekmek Dağıtılacak"