1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Antalya’da Yabancılara Konut Satışında Son 3 Aydır Rusya Ve Ukrayna Başı Çekiyor
PTT'den Anında 45 Bin TL Destek Alabilirsiniz

PTT'den Anında 45 Bin TL Destek Alabilirsiniz

Devletin çeşitli kanallar aracılığı ile vatandaşlara ödediği birçok destek ve yardım ödeneği bulunuyor. Bununla birlikte vatandaşlar tarafından unutulan birçok ödeme daha var.

A+A-

Devletin çeşitli kanallar aracılığı ile vatandaşlara ödediği birçok destek ve yardım ödeneği bulunuyor. Bununla birlikte vatandaşlar tarafından unutulan birçok ödeme daha var. Aktif olarak çalışan, işsiz olan, yaşlı olan ya da yeni doğan, hasta ve bakıma muhtaç gibi çeşitli durumlarda vatandaşlara verilen destekler vatandaşların mağduriyetinin en az seviyeye indirilmesi için devamlı ödeniyor.

Pek çoğu binlerce vatandaş tarafından bilinmiyor olsa da başvuru yapan ve başvuruları onaylanan binlerce vatandaşa anında ödeme yapılıyor. SGK kurumu tarafından alınabilecek olan bazı destekler olsa da bu yardım başvuruları ve ödemeleri esnasında ne yapılması gerektiği müracaat etmeyi düşünen vatandaşların gündemine oturmuş durumda.  Bu yardım ödemeleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

PTT kurumu genç ve yaşlı adaylara anında en az 662 Türk Lirası en fazla 1657 Türk Lirası tutarında ödeme yapacak. PTT tarafından yapılacak bu ödemeler için koşulları sağlıyorsanız hemen ödemenizi nakit olarak alabilirsiniz. Vatandaşlara devlet tarafından birçok kalemde yardım ödemesi yapılmaya devam ediyor.

Günümüzde bazı aileler yardım ödemelerine ve ek maaşlara ihtiyaç duyuyor. Çoğu yardım ödemesi için başvurular devam etmekte olup detaylar ödeme yapacak kurumlar tarafından açıklanmıştır. Vatandaşların birçoğunun bilmediği bu yardım ödemeleri başvuruların onaylanması durumunda anında nakit olarak ödeniyor. Devlet tarafından yapılan bu ödemelerde evde bakım aylıkları, yol yardım parası, cenaze yardımı, çeyiz yardımı, iş göremez yardımı, süt ödemeleri ve doğum ödemeleri gibi birçok ödenek bulunuyor. Eğer siz de bu ödemelerden birine uygunsanız anında ödemenizi alabilirsiniz.

PTT Tarafından Yapılacak Ödemeler

PTT tarafından yapılacak ödemeler ve detayları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • 65 aylığı olarak da bilinen yaşlılık parası 763,67 liradan 828 TL’ye yükseldi.
  • Yüzde 40-69 arası engellilerin maaşı 662 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri özürlülerin maaşı 992 TL’ye yükseldi.
  • Sigortalı olan ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler olan vatandaşlara yol yardımları (SGK tarafından hastalığı onaylanmış olan kişiler)
  • Anne ya da eşin SSK ya da Bağkurlu olması durumunda süt yardımı PTT kurumu tarafından vatandaşlara düzenli olarak yapılan yardımlardandır.

65 Yaş Aylığı Nasıl Alınır, Başvuru Nasıl Yapılır?

Altmış beş yaş emekli ödemelerinden faydalanabilmek için ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından gerekli koşullar belirlendi. Belirtilen şartları taşımayan kişilerin maddi sıkıntı içinde olmalarına rağmen 65 yaş emeklilik ödemelerden faydalanabilmeleri mümkün değildir. Ancak bu vatandaşlar için devletin yaşlı vatandaşlar için yürürlüğe koyduğu diğer ödeneklerden faydalanmanın önü açık bırakmıştır.

İllerin kaymakamlık binalarında bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat yapan 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlara öncelikle paraya muhtaçlık değerlendirilmesi yapılıyor.

65 yaş aylığına hak kazanan vatandaşlara dair ilk yardım ödemeleri kişinin ikamet ettiği adresin bağlı olduğu ilçelerdeki Ziraat Bankası şubelerinden alabilirler. Sonraki yardım ve destek ödemelerini ise vatandaşlar PTT kurumu vasıtasıyla nakit olarak alabilir.

Özellikle son birkaç yıldır devam eden ve korona virüs pandemisi sebebiyle şiddetlenen ekonomik problemler devletin yaptığı bu ödemeler ile büyük ölçüde rahatlayacak gibi duruyor. Özellikle asgari ücretle çalışan kişiler bu dönemde büyük ölçüde etkilenmişti. Eğer siz de devletin PTT kurumu aracılığı ile yaptığı bu yardım ve destek ödemelerinden faydalanmak istiyorsanız size en yakın PTT kurumuna ya da kaymakamlığa giderek bilgi sahibi olabilirsiniz. Şart ve koşulları yerine getirmeniz durumunda siz de bu yardım ödemelerinden koşulsuz şartsız ve geri ödemesiz kolay bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.