1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Müjde! PTT'den Vatandaşlara 763 TL Ödeme!
Müjde! PTT'den Vatandaşlara 763 TL Ödeme!

Müjde! PTT'den Vatandaşlara 763 TL Ödeme!

PTT vatandaşlar için yaptığı düzenli ödemelere devam ediyor. PTT uygun koşulları taşıyan her vatandaşa düzenli olarak her ay tam 763 Türk Lirası ödeme yapacak. PTT tarafından yapılan bu destek ödemelerine geç kalmadan başvuru yapmak yeterli. Aranan şartla

A+A-

PTT vatandaşlar için yaptığı düzenli ödemelere devam ediyor. PTT uygun koşulları taşıyan her vatandaşa düzenli olarak her ay tam 763 Türk Lirası ödeme yapacak. PTT tarafından yapılan bu destek ödemelerine geç kalmadan başvuru yapmak yeterli. Aranan şartları taşıyan herkes bu fırsattan faydalanabilecek.

PTT kurumu şartları sağlayan her vatandaşa düzenli olarak 763 Türk Lirası ödeme yapacak. PTT kurumunun her ay düzenli olarak yaptığı ödemeler vatandaşlara verilmeye devam ediyor. SGK kurumu tarafından 65 yaşından büyük olan her vatandaş için sosyal güvenlikleri olma şartı olmaksızın ödeme yapılıyor. Bunun için tek yapılması gereken başvuru yapmak. 65 ay ve üzerindeki vatandaşlara verilen yaş aylığı artık 763 Türk Lirası olarak yapılacak.

Son birkaç ayda yaşanan ekonomik problemler ve pandemi gibi sebepler insanların mali durumlarını oldukça olumsuz bir şekilde etkilemişti. Pandemiden önce de devam eden işsizlik ve enflasyon gibi ekonomik problemler ailelerin geçimini bir hayli etkiliyordu. Korona virüs pandemisi ile birlikte bu mali tablonun etkisi daha çok hissedilmeye başlandı. Özellikle işten çıkartmalar ve uzun süre devam eden kapanmalar ve yasaklar insanların ekonomik durumlarını oldukça olumsuz bir şekilde etkilemişti. Hal böyle olunca vatandaşlar devlet tarafından yapılacak ödemeleri dört gözle bekliyordu. Vatandaşların meraklı beşleyişi son buluyor. PTT tarafından şartları yerine getiren her vatandaşa tam 763 Türk Lirası ödeme yapılacak. Şartlar nedir, başvurular nasıl yapılacak, başvuruları nereler kabul ediyor gibi soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ödemeler Kimlere Yapılacak?

PTT tarafından yapılacak 763 Türk Lirası değerindeki ödemeleri almak için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir;

  • 65 yaşını doldurmuş olmak
  • SGK kanadından emekli maaşı almamak
  • Ailedeki bireylerin kişi başına düşen gelir miktarı asgari ücretin üçte birinin altına düşmesi PTT’nin yapacağı bu ödemelerden faydalanabilecek

Ülkemizde enflasyon ile birlikte yapılan ödemelerde artış gösteriyor. Son olarak yapılan yüzde 8,45 oranındaki zam ile yapılan ödemeler 763 Türk Lirası’na yükseldi. Her yıl enflasyona paralel olarak yapılan Ocak ve Temmuz ayı zamları bu sene de devam etti ve 763 Türk Lirası oldu. SGK tarafından belirlenen koşulları sağlayan herkes bu ödemelerden faydalanabilecek.

Vatandaşların Beklediği Ödeme Müjdelendi

Son iki yıldır ülkemizdeki birçok vatandaş ekonomik olarak zor durumdaydı. Özellikle işsizlik oranındaki yükselme ve korona virüs pandemisi gibi sebepler insanların mali olarak zor günler geçirmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz aylarda alınan kapanma kararları ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle birçok esnaf ve iş kolları ekonomik olarak zor durumlar geçiriyordu. Hal böyle olunca vatandaşlar kendilerine verilecek ödemelerin haberlerini dört gözle bekliyordu. Beklenen müjde ise PTT’den geldi. PTT kurumu şartları yerine getiren herkese 763 Türk Lirası dağıtacağını müjdeli.

PTT kurumu şartları yerine getiren her bir vatandaşa düzenli olarak 763 Türk Lirası ödeme yapacağını belirtti. SGK kanadında emekli maaşı almayan ve kişi başına düşen milli gelir miktarının az olduğu her bir vatandaşa düzenli ödeme yapacak. Bunun için vatandaşların tek yapması gereken başvuru zamanı geçmeden önce gerekli yerlere müraacat etmek.

Özellikle korona virüs pandemisinden sonra hükumet vatandaşlar için pek çok yardım paketinin yapılmasını sağladı. Hükumetin yaptığı bu yardım paketlerinin yanı sıra eskiden devam eden yardım ödemeleri de yapılmaya devam ediyor. İyi haber şu ki PTT tarafından yapılan bu ödemeleri almaya devam edenler hükumet tarafından yapılan yardımlardan da faydalanabilecek. Bunun için tek yapılması gereken gerekli kanallara başvuru yapmak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.