1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Prens Siddhartha Gotama Kimdir
Prens Siddhartha Gotama Kimdir

Prens Siddhartha Gotama Kimdir

Prens Siddhartha Gotama, ruhani lider ve Budizm'in kurucusudur. Budistler tarafından BUDA olarak bilinir. Kuzey Hindistan'da kraliyet ailesinin oğlu olarak dünyaya gelmiştir.

A+A-

Annesi ve babası ona "amacına ulaşan" anlamına gelen Siddhata adını vermişlerdir. Zamanla, bu varlık ve lüksün mutluluk getirmediğini anlamıştır. Maddelerden uzaklaşmış. 29 yaşında evli ve 1 çocuğu var iken sarayı terk eder. Ganj nehri çevresinde yaşamaya başlar. Ünlü din adamlarıyla bir araya gelir. Fakat farklı yöntemleri takip etmesine rağmen bu dinlerin hiç birinin amacına yönelik olmadığını anlamıştır. Bunun üzerine meditasyon yöntemi ile 6 yıl gibi bir süre kendi kurduğu Budizm öğretisi esasları üzerinde çalışır ve aydınlanmaya ulaşır.

Diğer din öğretilerinin aşırılığını önlediği için bu durumu "orta yol" şeklinde tanımlamıştır. İlk yıllarda bu öğreti tepki görmüş fakat sonraları hızla kabul edilmiştir. Elli yıl boyunca her gün Budizmi öğretmeye çalışmıştır. Her kesim önünde konuşmuştur. İnsanlar arasında ayrım yapmadan bütün öğretilerini anlatmıştır. Anlatılar karşısında insanlar istekli davranmıştır. Buda olarak bilinir, Sakyamani adi da verilir. M.Ö. 480 yılında ( 80 yaşında) hayatını kaybetmiştir. Ölümünden sonra hayat hikâyesi öğrencilerinden oluşan Sangha Topluluğu tarafından derlenmiş ve çok uzun bir süre sözlü olarak aktarılmıştır. Bir çok dinde olduğu gibi maddelerden uzaklaşıp maneviyata yönelmiştir. Dünyada en önemli olan maneviyattır. Prens Siddhartha Gotama(Prince Siddhartha Gautama) de bunu insanlığa tekrar anlatmak istemiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.