1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Manavgat’ta Son 1 Ayda Sahte İçkiden 3 Kişi Yaşamını Yitirdi
PCR Testi Uygulaması Okullarda Başladı

PCR Testi Uygulaması Okullarda Başladı

Okullarda velilerin isteğine bağlı olarak çocuklara PCR testi yapılacağı haberi gündeme gelmişti. Bu kararla ilgili detaylar gelmeye başladı. Velilerin iznine tabi olarak yapılacak taramalar için Milli Eğitim Bakanlığı 10 pilot il belirledi.

A+A-

Okullarda velilerin isteğine bağlı olarak çocuklara PCR testi yapılacağı haberi gündem olmuştu. Bu kararla ilgili detaylar belirgin olmaya başladı. Velilerin iznine tabi olarak yapılacak taramalar için Milli Eğitim Bakanlığı 10 pilot il belirledi. Bu iller; Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş Kırıkkale, Mersin, Ordu, Zonguldak oldu.

Rastgele seçilen okullarda öğrencilere uygulanacağı açıklanan PCR testi taraması bugün başladı. Velilerin iznine tabi olarak yapılacak taramalar için Milli Eğitim Bakanlığı pilot 10 il belirledi. Uygulamanın yakın zamanda 81 ile yayılması bekleniyor.

İŞTE UYGULAMANIN YAPILACAĞI 10 İL

NTV'de yer alan habere göre PCR testi için belirlenen pilot iller şöyle: Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, İzmir, Kahramanmaraş Kırıkkale, Mersin, Ordu, Zonguldak.

SADECE BOĞAZDAN SÜRÜNTÜ ALINACAK

Uygulama süresince öğrencilerden yalnızca boğazdan sürüntü alınacak. Yetişkinlerdeki gibi burun ve boğazdan sürüntü alınacak.

TÜM İLLERE YAYILACAK

Uygulama, okullardaki gizli vakaları tespit etmek için önemli rol oynayacak. Ayrıca okullardaki salgının seyri de tespit edilmiş olacak. 10 ilde başlayan uygulamanın Türkiye geneline yayılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.