1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Patatesli Et Yemeği Nasıl Yapılır? Patatesli Et Yemeği Tarifi
Patatesli Et Yemeği Nasıl Yapılır? Patatesli Et Yemeği Tarifi

Patatesli Et Yemeği Nasıl Yapılır? Patatesli Et Yemeği Tarifi

Patatesli Et Yemeği Nasıl Yapılır? Patatesli Et Yemeği Tarifi, Etli Patates Yemeği İçin Gerekli Malzemeler ,Etli Patates Yemeği Yapılışının Püf Noktaları, Etli Patates Yemeğinin Servis Önerisi... Haberin detayında...

A+A-

Kaç Kişilik: 3- 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika

Etli Patates Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

 400 gram kuşbaşı dana eti

 1 adet büyük boy havuç

 5 adet orta boy patates

 3 diş sarımsak

 1 yemek kaşığı domates salçası

 1 tatlı kaşığı biber salçası

 2 buçuk yemek zeytinyağı

 1 yemek kaşığı tereyağı

 6 dal yeşil soğan

 3 su bardağı su

 1 su bardağı et suyu

 4 dal maydanoz

 1 tutam toz kırmızıbiber

 1 tutam sumak tozu

 1 çay kaşığı karabiber

 2 çay kaşığı tuz

Etli Patates Yemeğinin Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler şeklinde dilimleyiniz. Diğer sebzelerinizi hazırlama aşamasında patateslerin kararmaması için bir kaba alarak üzerine su ilave ediniz. Yarın limonu suya sıkmanız halinde patatesleriniz suda bozulmadan bekleyebilmektedir. Soğanları ve sarımsaklarınızı yemeklik olarak doğrayarak tencerenize zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte ilave ediniz. Soğanlarınızın kavrulması esnasında içerisine kuşbaşı etlerinizi ve salçalarınızı da ilave ederek kavurmaya devam ediniz.

Etleriniz öncelikle suyunu salacak olup tüm suyunu çekmeden renk değiştirene kadar yaklaşık beş dakika kavurunuz. İçerisine suda beklettiğimiz patatesleri de ilave ederek patatesler hafif kızarana kadar kavurunuz. İnce dilimlenmiş havuçları da ilave ederek karıştırınız. Yemeğinize tüm baharatlarını da ilave ederek içerisine et suyu ve sıcak suyunuzu ekleyiniz. Yemeğin suyunun kaynamasına kadar yüksek ateşte kaynaması ardından ise tencerenizin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişiriniz. Yemeğinizin pişme süresi kullandığınız patatesin türüne ve de kuşbaşı etinizdeki yağ oranına göre değişmektedir. Bundan dolayı belli aralıklarla kontrol ederek patates ve kuşbaşı etleriniz yumuşaklık kıvamına geldiğinde yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz. Servis tabağınızın üzerine ince kıyılmış maydanozlarınızı da ekleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Patates Yemeği Yapılışının Püf Noktaları

Yemeğinizi düdüklü tencere ile pişirmeniz durumunda pişme süresi çok kısalacaktır. Ortalama on dakika gibi pişirme süresinde yemeğiniz hazır olacaktır. Ayrıca düdüklü tencerede sebze ve etlerin besin değerleri daha çok muhafaza edilmektedir.

Yemeğinizi pişirme esnasında patateslerin suyu çekmesi halinde yeniden su eklemesi yapabilirsiniz. Eklemiş olduğunuz suyun özellikle sıcak su olmasına özen gösteriniz. Soğuk su eklenmesi halinde yemeğin suyunun berraklığı kaybolabilmektedir. Ayrıca bir yemek kaşığı sirke eklemeniz halinde yemeğin suyu daha canlı bir renk alacaktır.

Etli patates et yemek tarifi içerisinde bol miktarda sarımsak ve soğan olması sebebiyle bu kokunun yemekte yoğun olarak hissedilmesini istememeniz halinde yemeğinizi kapağı aralık olarak pişirebilirsiniz.

Patateslerin aynı büyüklükte dilimlenmesi halinde tüm patatesleriniz aynı anda pişecektir. Bu sayede bazı patateslerin pişmemesi bazılarının da çok pişerek dağılması önlenecektir.

Etli Patates Yemeğinin Servis Önerisi

Etli patates yemeğinin yanına pirinç pilavı çok yakışmak da olup arzunuza göre pirinç ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler