1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Öğrencilere Burs Veren Kurum, Kuruluş ve Vakıflar
Öğrencilere Burs Veren Kurum, Kuruluş ve Vakıflar

Öğrencilere Burs Veren Kurum, Kuruluş ve Vakıflar

Öğrencilere burs veren kurum, kuruluş ve vakıflardan bahsedeceğiz. Bunlar, "Kredi ve Yurtlar Kurumu", "Sabancı Vakfı", "Vehbi Koç Vakfı" ve "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği" Detaylar haberimizde...

A+A-

Ülkemizde ki genç nüfus oldukça fazladır. Doğum oranlarının yüksek olması nedeniyle nüfus oldukça gençtir. Haliyle aktif öğrenci sayısı oldukça fazladır. Çeşitli kademelerde öğrenim gören milyonlarca öğrenci vardır. Son dönemlerde özellikle pandemi süreci ile beraber milyonlarca insan işini kaybetti ya da iş yeri kapandı. Dolar kurunun yükselmesi ile birlikte hayat şartları çok zorlaştı.

Böyle bir dönemde öğrenim gören öğrenciler eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çekiyor. Özellikle ailelerinden ayrılıp başka şehirlere öğrenim görmeye giden üniversite öğrencileri için bu durum oldukça zordur. Hal böyleyken öğrenciler hem okuyup çalışmak zorunda kalıyor ya da burs bulmaya çalıyor.

Özellikle fakir aile çocukları eğitim masraflarını karşılamakta zorluk çektiğinden birçok kurum ve kuruluş bu duruma el atmakta ve onları bu yükten kurtarmak için belli başlı burslar vermektedir. Ülkemizde öğrencilere burs veren kurum sayısı oldukça fazladır.

Her kurumun verdiği bur miktarı ve zamanı değişiklik göstermektedir. Çoğu kurum üniversite öğrencilerine 4 yıllık üniversite hayatları boyunca burs vermektedir. Bazı kurumlar ise yılın sade 9 ayında bu bursu vermektedir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu

Kyk bursu olarak da bilinen bu burs üniversite öğrencilerine 4 yıl boyunca kesintisiz verilmektedir. Kyk kurumu özellikle maddi durumu kötü olan öğrencilere bu bursu karşılıksız vermektedir. 2020 yılı itibariyle her ay 550 TL civarında olan bu burs ile binlerce öğrencinin eğitim masrafları karşılanıyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Bu kurum yıllardır üniversite öğrencilerinin maddi sıkıntılarını gidermek için binlerce öğrenciye karşılıksız burs imkânı sağlamaktadır. 2020 yılı itibariyle burs miktarı 2020 TL’dir.

Sabancı Vakfı

Sabancı vakfı her yıl yaklaşık 1500 öğrenciye karşılıksız burs sağlamaktadır. Vakıf yıllardır maddi sıkıntısı olan fakir öğrencilere destek olmaktadır. Ayrıca vakıf öğrencilere öğrenim hayatları bitene kadar bu bursu kesintisiz vermektedir.

Vehbi Koç Vakfı

Bu vakıf 1969 yılından beri yetenekli ve maddi imkânları kötü olan öğrencilere karşılıksız burs imkânı sağlamaktadır. Bu güne kadar burs verilen öğrenci sayısı 50.000’i aşmıştır. Ayrıca öğrencilere en yüksek tutarda burs veren kurumdur.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.