1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Netflix’in Kan Donduran Suç Belgeseli; Abducted in Plain Sight
Netflix’in Kan Donduran Suç Belgeseli; Abducted in Plain Sight

Netflix’in Kan Donduran Suç Belgeseli; Abducted in Plain Sight

Netflix’te orijinal yapımı olan ve yayınlandığı andan itibaren kanını donduran bir belgesel.

A+A-

Öncelikle bahsedilen konu tamamiyle gerçek bir hikaye. Olaylar belgeselde aile üyeleri ve olayı birebir yaşayan kişi tarafından anlatılmakta. Belgesel, komşularının manipülasyonlarına maruz kalmış bir ailenin ve ailenin küçük kızlarının başına gelenleri anlatıyor.

Kilisede tanıştıkları adam hayatlarını değiştiriyor.

Orta sınıf bir Amerikan ailesi olan Broberg’ler dindar oluşları ile tanınıyorlar. Bu nedenle de sık sık kilise ziyaretlerinde bulunuyor. Ailenin annesi Marry Ann Broberg, kilise ziyaretleri sırasında “B” Berchtold ile tanışıyor. Çok sempatik, güler yüzlü bir insan olarak gördüğü kişinin psikopatlık derecesinde takıntılı bir insan olduğunu henüz bilmiyor tabii ki. O dönemde oturdukları mahalleye yeni taşınan Broberg’ler, bir gün eve geldiklerine kapıda meyve ile dolu bir sepet buluyorlar. “B” nin bıraktığını öğreniyorlar veiki ailesindeki komşuluk hikayesi böyle başlıyor.

İki ailenin ilişkileri gün geçtikçe daha iyi bir hal alıyor ve daha sık görüşmeye başlıyorlar.

B, bütün aile ile çok yakın ilişkiler kurarken Broberg ailesinin küçük kızı Jan Broberg ile çok daha yakın bir ilişki içerisine giriyor. Onu o kadar çok seviyor ki her ortamda en çok küçük kız ile ilgileniyor. Kimse bu durumdan bir rahatsızlık duymuyor çünkü herkese göre B, gayet saygılı, iyi ve güler yüzlü bir adam. Küçük kızda B’yi böyle tanıdığı için onu çok seviyor. B’nin karısı B kadar sevecen olmadığı için B, Broberg ailesini genelde yalnız ziyaret ediyor.

Aile üyeleri bir süre sonra B ile yasak ilişkiler yaşamaya başlıyor.

Broberg ailesinin anne ve babası, B ile yasak ilişki yaşamaya başlıyorlar. Fakat ikisi de bu ilişkiler ilerlemeden bu anlamda görüşmeyi kesiyor. Fakat ailenin B ile görüşmeleri kesilmiyor. B hala eve gelmeye devam ediyor. Bir gün B, Jan’i bir çiftliğe götüreceğini söylüyor ve ailesinden izin alıyor.  Aile B’yi sevdiği ve ikilinin ilişkilerinden rahatsız olmadığı için buna izin veriyor. Fakat B ve Jan 5 gün geçse bile eve dönmüyorlar. FBI’a haber veriliyor arama çalışmaları başlıyor fakat bir iz bulunamıyor.

Jan’i distopik hikayeler ile kandırıp bir karavana hapsediyor.

Belgeselde Jan’in anlattıklarına göre, B küçük kızı bir karavana bağlıyor ve başucuna bir teyp koyuyor. Jan bu teypten uzaylıların konuşmalarını dinliyor. Uzaylılar Jan’e kendine bir erkek bulmalı ve onunla bir ilişkiye girmelisin, yoksa aileni öldürürüz diye görevler veriyor. Tabii ki bunların hepsini yapan B. Jan küçük bir çocuk olduğu için bu hikayelere inanıyor ve kendisine söylenen her şeyi yapıyor.

B aileden evlenmeleri için izin vermelerini istiyor.

Bir süre sonra B, Jan ile evlenmek için kardeşini arayarak evlenmelerine izin vermeleri gerektiğini söylüyor. Eğer izin vermezlerse hapise gireceğini biliyor. Aile halen bu davranışları B’den beklememektedir. O kadar gün geçmesine rağmen yine de B’ye güvenmektedirler. Bu talebi karşısında da şaşırırlar. B, Jane’i Meksika’ya götürerek evlenir. Ama kardeşinin FBI ile ortak bir şekilde çalışmasıyla birlikte bir otelde yakalanırlar.

Jane artık eskisi gibi neşeli bir çocuk değildir.

Jane, eve döndüğünde eski neşeli halinden ese olmaz. Çünkü B ona kimseyle iletişim kurmaması gerektiğini özellikle babasıyla konuşmaması gerektiğini söyler. Eğer babasıyla yakın olursa, babasını öldüreceğini söyleyerek tehdit eder. Bunun üzerine Jane kimseyle doğru dürüst konuşmaz, özellikle babasıyla hiç konuşmaz. Bunca olaya rağmen ailenin B ile çarpık ilişkileri devam eder. B, Jane’in peşini asla bırakmaz. Aileyi kandırarak Jane’e yakın olmaya devam eder.

Jane’i tekrar kaçıran B, bir katolik kilisesine götürür ve adını farklı bir şekilde açıklayarak bulunmasını engeller.

Bir şekilde Jane’i tekrar kaçırmayı başarır ve aileye uzak kendisine yakın olabilecek bir konumda katolik bir yatılı kiliseye Jane’i bırakır. Adını farklı vererek polislerin onu bulamamasını sağlar. Ama B bir hata yapar ve bir telefon görüşmesi sonrası kiliseyi aradığı belli olur. Polis B’yi tutuklar Jane’i de ailesine teslim eder. B tutuklansa bile tacizlere devam etmektedir.

Çocukken cinsel tacize uğradığı için bunları yaptığını söyler.

İfadelerinde çocukken cinsel tacize uğradığından bahseder B. Bir süre sonra Jan ile iletişim kurmayı keser. Çünkü artık Jane bir çocuk değildir. Jane artık onun eskisi kadar hoşuna gitmez. Jane büyüdükçe B ondan uzaklaşır ve tacizler azalmaya başlar. Bir süre sonra tamamen kesilir. Çünkü B, çocuklardan hoşlanan piskopat bir pedofilidir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.