1. HABERLER

  2. MEDYA

  3. Netflix'e Korona Karı! 16 Milyon Yeni Kullanıcı Geldi
Netflix'e Korona Karı! 16 Milyon Yeni Kullanıcı Geldi

Netflix'e Korona Karı! 16 Milyon Yeni Kullanıcı Geldi

1997 senesinde Kaliforniya’da kurulan Netflix film-dizi yapımcılığı ve dağıtımı alanında hizmet vermektedir.

A+A-

Netflix kelime olarak Amerikan İngilizcesinde ‘internet’ anlamına gelen ‘net’ ve günlük konuşma dilinde ‘filmler’ anlamına gelen ‘flicks’ kelimelerinin birleşiminden türemiştir. 2019 senesinde Netflix’in üye sayısı dünya genelinde 158 milyon, Türkiye’de ise 1.500.000’den fazladır.

Pandemi Dönemi ve Netflix
Sosyal izolasyon pandemi döneminde hem insanların sağlığının korunması hem de salgının yayılma hızının azalması anlamında önemli rol oynamaktadır. Lakin bu da beraberinde birçok sıkıntı getiriyor.

Sosyal izolasyon döneminde bütün gününü evde geçiren insanlar zamanı nasıl geçireceklerine dair alternatifler aramaya ve her zamankinden daha fazla film ve dizi izlemeye başladılar. Film ve dizi platformlarına üye sayısında da gözle görülür artış gözlemlendi. 

Bunu salgın döneminde Netflix üye sayısının birden bire çok fazla artmasında da görebiliriz. Yılın ilk üç ayında Netflix’e yeni abone olanların sayısı 16 milyonu geçti. Böylelikle Netflix dünyanın en önemli hizmetlerinden biri haline geldi ve son 13 senelik tarihinde en çok üç aylık kara sahip oldu.

Netflix’in Kazancı
Şirketin mart ayında dünya geneli toplam abone sayısı 183 milyon oldu. Bu rakamlar geçen senenin aynı dönemine göre %23 daha fazla. Aynı zamanda da kar oranı aynı döneme göre üç kat daha artarak 709 milyon dolara çıktı.

Netflix pandemi dönemi geçtikten sonra abone sayısının salgın öncesi seviyeye düşeceğine dair tahminlerde bulundu.

Editör
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler